Bugun...



Rally’de ortalığı karıştıran ünlü oyuncuya Bodrumlulardan çok sert tepki

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen BOTAV Rally Bodrum’un ödül töreninde arkadaşları ile birlikte çıkardığı kavgada ortalığı karıştıran ünlü oyuncu Mustafa Üstündağ’a Bodrumlular ortak basın açıklaması düzenleyerek sert tepki gösterdi.

facebook-paylas
Tarih: 14-04-2021 14:06

Rally’de ortalığı karıştıran ünlü oyuncuya Bodrumlulardan çok sert tepki

Oda ve dernek başkanlarının ortak açıklamasını okuyan Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras “3500 yıllık hoşgörü kenti, sanata ve sanatçıya değer veren turizmde marka olmuş bir kentte aylarca çalışılarak düzenlenen bir organizasyonu lekelemek bir sanatçıya yakışmadı. Bu kişi ve yanındakilerin yaptıkları magandalık, Vandallık, kentimizi lekelemektir, hoşgörümüzü hiçe saymaktır, hukuk önünde en ağır cezaları almaları için uğraşacağız” dedi.

Muğla’nın bodrum ilçesinde 10-11 Nisan tarihlerinde TOSFED Karya Otomobil Sporları Kulübü ve BOTAV (Bodrum tanıtma Vakfı) tarafından düzenlenen ve 81 otomobilde 165 yarışmacının katıldığı BOTAV Rally Bodrum yarışlarının bitiminde Yakaköy’deki TED Koleji’nin otoparkında düzenlenen ödül töreninde yanındaki 4 arkadaşı tarafından çıkardığı kavga ile ortalığı karıştıran ünlü oyuncu Mustafa Üstündağ için bugün Bodrumlular ortak basın açıklaması yaptı.

 

ODA VE DERNEK BAŞKANLARI AÇIKLAMA YAPTI

 

Bodrum Ticaret Odası’nda düzenlenen açıklamada iki kişinin darp edildiği ve bir kişinin ayağından silahla yaralandığı olayla ilgili olarak çok sert tepki gösterildi. Basın açıklamasına Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Tanıtma Vakfı Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı Orhan Dinç, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez,  Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan ve TÜRSAB Bodrum Bölge Temsil  Kurulu Başkanı Yüksel Aslan katıldı..

 

 

ORTAK BASIN AÇIKLAMASINDA ÜSTÜNDAĞ’A ÇOK SERT TEPKİ VERİLDİ

 

Yaklaşık 10 saat gözaltında kaldıktan sonra arkadaşları ile birlikte adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağı ile serbest kalan Mustafa Üstündağ için yapılan basın açıklamasını Ahmet Aras okudu.

 

BODRUM’UN HOŞGÖRÜSÜNE LAYIK OLMAYAN İNSANLARI SBURADA GÖRMEK İSTEMİYORUZ

 

Aras açıklamasında şunları söyledi: “Bodrum 3500 yıldır hoşgörünün, mutluluğun, kardeşliğin kentidir. Bu kente gelerek, her ne sebeple olursa olsun, bu kentin huzuruna, güvenine, hoşgörüsüne layık olmayan insanları burada görmek istemiyoruz. Bu kadar iyi niyetle yapılan, Bodrum’un ismini tüm dünyaya bir kere daha duyurmak için mücadele ettiğimiz, doğru organizasyonları getirmeye çalıştığımız ve bunun için emek, zaman, para harcadığımız böyle bir ortamda hele ki salgının da yer aldığı kaotik ortamda böyle bir etkinliğin kirletilmesine izin vermeyeceğiz. Biraz önce bahsettiğim gibi bu etkinliğin küfürle, şiddetle, magandalıkla, vandallıkla anılmasını istemiyoruz. O yüzden bu toplantıyı düzenledik. Şiddetin her türlüsüne karşı Bodrum’u yöneten öncü liderler olarak bu açıklamayı yapma gereği hissettik” diye konuştu.

 

MAFYA VARİ ADAMLARI BODRUM’DA İSTEMİYORUZ

 

Aras açıklamasının devamında ise “Bu organizasyonlar kentin ekonomisine, kültürüne, sosyal hayatına ve yine tanıtımına çok büyük katkı sağlamak amacı ile yapılıyor. Bizim buradaki amacımız Bodrum’un yine otomobil yarışları takviminde yer alması ve tanıtım çalışmalarına katkı sağlamasıydı. Bu çalışmalar için en az 3 ay boyunca ter döktük. Bu iki günlük organizasyonun arkasında çok önemli bir çalışma süreci yatmakta. Bu yapılan oradaki sadece 15 dakikalık kavga değildir. Burada verilen 3 aylık, 5 aylık, 1 yıllık emeğin heba edilmesidir ve bunu da adını sanatçı dediğimiz bir vatandaş tarafından görüyoruz bu tavrı. Gerçekten içim yanarak şunu söylemek isterim ki, bu vatandaşımız bir televizyon dizisinde yer alıyor ve orada şöyle bir repliği yer alıyor “Lanet olsun içimdeki insan sevgisine.” Bu repliği de ortaya çıkartarak kınayan Ahmet Hakan ve Fatih Altaylı’ya teşekkür ederim. Bu vatandaşımızın oynadığı dizideki bu repliği burada tam anlamıyla vücut buldu. O adama uyupta bir telefonu ile oraya gelip, bizim arkadaşlarımıza, güvenlik görevlilerine, okul personeline, Karya Otomobilciler Derneği Başkanına ve orada bulunan diğer güzide kitleye saldıran, küfür eden arkasından tekme tokat girişen, arkasından yetmeyip ateş eden ve Bodrum’dan bu adamların yaptıklarına katılan varsa onları da burada istemiyoruz. Onlarla da ilgili çalışmalarımızı başlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

ÜSTÜNDAĞ İÇİN GEREKLİ TÜM YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIZ

 

Aras açıklamasının sonunda ise “Bodrum’da işletmeci adı altında yada çalışan adı altında mafya vari, şiddet yanlısı, belinde silah, altında siyah arabalar, biz Bodrum’da bu şekilde oluşumlara izin vermeyeceğiz. Biraz öncede ifade ettiğim gibi Bodrum 3500 yıllık hoşgörünün, kardeşliğin, dostluğun, turizmin, kültürün adresidir. Burada bu türlü insanlara ve oluşumlara yer yoktur. Bizler Bodrum’u yöneten insiyatifler olarak bunun için buradayız.  Bunu açık açık haykırmak için buradayız. Bu adamlara burada iş yapma, faaliyet gösterme şansı tanımayacağız. Bu arkadaşla ilgili de gerekli ajanslara gereken resmi başvuruları yapacağız. Gerekirse hiçbir filmde dizide de yer alamasın. Çünkü bu şekilde sanatçıyım diye geçinen, kendisini toplumun önüne koyan, rol model olan insanların bu şekildeki tavır ve davranışları kabul edilemez. Bizi asıl ilgilendiren o adamların içinde bulunduğu paradoks değil. Bizi asıl ilgilendiren konu bizim çok iyi niyetlerle ve doğru şekilde uzun bir sürenin sonucunda ortaya koyduğumuz bu etkinliğin bu şekilde kirletilmeye çalışılmasıdır ve de bizim yaptığımız organizasyon üzerinden farklı sebeplerle ortaya koyulan reyting çabasıdır. Biz bunlara kesinlikle alet olmayacağız ve Bodrum’un temiz pak ismini de bu adamlarla beraber andırmayacağız” dedi.

 

BODRUM’ UN MARKA DEĞERİNİ KULLANARAK REKLAM YAPIYORLAR

 

Aras’ ın ardından konuşan Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon “Bodrum Sanatçıların huzur bulduğu, saygı ve sevgi gördüğü bir kenttir. Bu asırlardan günümüze kadar böyle olmuştur. Bunu kirletmeye kimsenin hakkı yoktur. Kendine sanatçı diyen birinin Bodrum’un marka değerini kullanarak üzerinden rant elde etmesine izin vermeyeceğiz. Bu tür insanları kentimizde görmek istemiyoruz ve en ağır cezayı almalarını istiyoruz. Bu adamların davranışları ile kentimizin anılmasını istemiyoruz” dedi.




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI