Bugun...



Profesyonel dağcı Olimpos Dağı’nda ölü bulundu

Dünyaca ünlü profesyonel dağcılarından Anastasios Dimopoulos Olimpos Dağı’nda çıktığı zirve tırmanışında kayboldu. 36 saat sonra uçurumun dibinde bulunan Dimopoulos’un cenazesi helikopter yardımı ile çıkarılabildi.

facebook-paylas
Tarih: 26-12-2022 20:18

Profesyonel dağcı Olimpos Dağı’nda ölü bulundu

Yunanistan’ın Teselya ile Makedonya bölgeleri arasında yer alan ve 2917 metre yükseklik ile ülkenin en yüksek dağlarından olan Olimpos’a giden İtea Kirras Kayak Kulübü üyesi ve profesyonel dağcı 41 yaşındaki Anastasios Dimopoulos bir dağcı arkadaşı ile birlikte zirve tırmanışı gerçekleştirdi.

 

TİPİDE YÖNLERİNİ KAYBETTİLER

Zirveden inişleri sırasında tipiye yakalanan iki dağcı mahsur kaldı, telefonla yardım isteyen dağcılar için arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Mahsur kaldıkları yerden kurtulmaya çalışan iki dağcı çığ düşmesi sonucu uçuruma yuvarlandı. 2700 metre yükseklikte meydana gelen olayda dağcılardan biri Pazar günü akşam saatlerinde  yarı baygın vaziyette bulunarak helikopter ile hastaneye kaldırılırken Dimopoulos bulunamadı.

 

 

600 METRE DERİNLİKTEKİ BİR UÇURUMUN DİBİNDE BULUNDU

Yaklaşık 45 kişilik arama kurtarma ekibinin katıldığı operasyonda Dimopoulos’un donmuş bedenine bugün akşam saatlerinde 600 metre derinlikte bir uçurumun dibinde ulaşıldı. Dünyada birçok dağda önemli zirve tırmanışı yapan Dimopoulos’un ölümü dağcılık çevrelerinde ve ülkede büyük üzüntü yarattı. Dimopoulos’un soğuktan mı yoksa düşme sonucumu öldüğü yapılacak otopsi raporundan sonra belirleneceği belirtildi.

Selanik Savcılığı’nın dağcının ölümü ile ilgili soruşturma başlattığı belirtildi.

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI