Bugun...



Doğa yürüyüşüne çıkan dağcılardan 1’i öldü, 3’ü kurtarılmayı bekliyor

Doğa yürüyüşüne çıkan 4 dağcıdan 1'i dereden geçmeye çalışırken boğulurken, 3 kişi ise mahsur kaldıkları yerden kurtarılmayı bekliyor.

facebook-paylas
Tarih: 15-08-2022 23:00

Doğa yürüyüşüne çıkan dağcılardan 1’i öldü, 3’ü kurtarılmayı bekliyor

Isparta’da 4 kişi, saat 09.00 sıralarında araçla geldikleri Sütçüler ilçesi Yeşildere köyü bölgesinde bulunan Hidroelektrik Santralinin bulunduğu yerden Yazılı Kanyon istikametinde doğa yürüyüşüne çıktı.

Daha sonra kendilerinden haber alınamayan 4 kişi için yapılan ihbar üzerine bölgeye AFAD ve Jandarma Arama ve Kurtarma Timi sevk edilerek, arama- kurtarma çalışması başlatıldı.

Yapılan aramalar sonucunda, bugün saat 18.00 sıralarında kayıp M.K.’nın dereden geçmeye çalışırken suda boğularak hayatını kaybettiği, diğer 3 kişinin ise Yeşildere köyü Çürük mevkisinde bulundukları tespit edildi.

Ekipler, hayatını kaybeden M.K.’nın cansız bedeni ve mahsur kalan 3 kişiyi kaldıkları sarp ve kayalık alandan çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Isparta Valiliğinden kayıp olarak aranan 4 dağcı hakkında basın açıklaması yayınlandı. Valiliğin yaptığı basın açıklamasında kayıp olarak aranan dağcılardan M.K. isimli vatandaşın bölgede bulunan dereği geçmeye çalışırken öldüğü kayıp 3 dağcının ise Yeşildere Köyü Çürük mevkiinde bulundukları tespit edildi.

Isparta Valiliğinden yapılan açıklama şöyle ‘’ Isparta İl Merkezinde ikamet etmekte olan 4 vatandaşımızın 14.08.2022 Pazar günü saat 09.00 sıralarında araçla geldikleri Sütçüler İlçesi Yeşildere Köyü bölgesinde bulunan Hidro Elektrik Santralinin bulunduğu yerden Yazılı Kanyon istikametinde doğa yürüyüşü yapmak için çıktıkları ve bir daha kendilerinden haber alınmadığı 15.08.2002 Pazartesi saat 09.00 sıralarında ihbar edilmiştir.


Alınan bilgi üzerine derhal başlatılan arama faaliyetleri, İl AFAD ekipleri, Jandarma Arama ve Kurtarma Timi (JAK), İz Takip Köpek Timi, Arama ve Kurtarma Köpek Timi, istihbarat Timleri ve Sütçüler İlçe Jandarma Komutanlığı personelinin katılımı ile DRONE'lar da kullanılarak genişletilmiştir.
Yapılan aramalar kapsamında saat 18.00 sıralarında, kayıp şahıslardan bir (1) vatandaşımızın dereden geçmeye çalışırken suda boğularak hayatını kaybetmiş vaziyette, diğer (3) vatandaşımızın ise sağ ve sağlık durumları iyi vaziyette Bekirağalar Köyü Çürük mevkiinde bulundukları tespit edilmiştir.
Vatandaşlarımızın mahsur kaldıkları sarp ve kayalık alandan çıkarılması için kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir.’’

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI