Bugun...



Performans sanatçısı, kadın cinayetlerini ve kadına şiddeti protesto etti

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan genç performans sanatçısı Leyla Selin Ergin kadın cinayetleri ve kadına şiddeti soğuk heykel performansı ile protesto etti.

facebook-paylas
Tarih: 21-02-2022 13:58

Performans sanatçısı, kadın cinayetlerini ve kadına şiddeti protesto etti

Ergin yaklaşık 6 saat süren performansında büyük ilgi gördüğünü belirterek “Sanatçı olarak sorumluluklarımız var. Ülkemizde her gün 5 kadın öldürülüyor. Bunlar bilebildiklerimiz. Yüzlercesi şiddete maruz kalıyor. Bugün toplumu bilgilendirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla sergilediğim performansta acı çeken bir anneyi canlandırdım” diye konuştu. Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan performans sanatçısı 23 yaşındaki Leyla Selin Ergin Çarşı Merkezi’ndeki Cevat Şakir Caddesi üzerinde kurduğu zincirli soğuk heykel performansında acı çeken bir anneyi canlandırdı.

 

 

SEZEN AKSU’NUN ŞARKILARI İLE GÖRSEL ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ

Türkçe pop müziğin usta ismi Sezen Aksu’nun Ünzile ve Güldünya şarkıları eşliğinde performansını sergileyen Ergin yazdığı Şiddeti Gizleme Yardım Al, Türkiye’de Hergün 5 Kadın Öldürülüyor yazılı dövizlerle kendisini izleyenlere mesaj verdi. Soğuk heykel performansı şarkılara görsel şölene dönüştü.

 

 

ALTI SAATLİK PERFORMANS BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ, SANATÇI OLARAK SORUMLULUKLARIMIZ VAR

Ergin yaklaşık altı saat süren performansında büyük ilgi gördü. Bazı vatandaşlar gerçek heykel sanıp bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi, bazıları ise öz çekim yaptı. Ergin “Sanatçı olarak toplumda üzerimize düşen görevlerimiz var, ve biz bunları yerine getirmek zorunda olduğumuza inanıyorum. Ülkemizde her gün 5 kadın öldürülüyor. Bunlar bilebildiklerimiz. Yüzlercesi şiddete maruz kalıyor. Bugün toplumu bilgilendirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla sergilediğim performansta acı çeken bir anneyi canlandırdım. Kadına şiddet konusunu topluma anlatmakta büyük güçlük çektiğimizin farkındayım, bunu mutlaka gidermeliyiz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI