Bugun...



Pandemi Bodrum’da yeni yıl hediyelerini nasıl etkiledi ?

Coronavirüs salgını Bodrum’da yeni yıl hediyelerinide vurdu. Yeni yıl hediyeliklerini satanlar alış verişin yok denilecek kadar azaldığını söyledi. Ticaret ile uğraşan şirket sahipleri ve mağaza yöneticileri anterhaber.com’a açıklamalarda bulundu.

facebook-paylas
Güncelleme: 12-01-2021 14:10:57 Tarih: 23-12-2020 11:21

Pandemi Bodrum’da yeni yıl hediyelerini nasıl etkiledi ?

 

ENGİN KAPLAN: PANDEMİDEN ÇOK EKONOMİK KOŞULLARIN OLUMSUZLUĞU ETKİLEDİ

 

Bodrum Esnaf ve Sanayici İşadamları Derneği (BESİAD) ve Karyalı Pazarlama A.Ş. nin Yönetim Kurulu Başkanı Engin Kaplan pandemi döneminde de yılbaşı öncesi insanların hediye ve alışveriş alışkanlıklarını sağlıktan çok ekonomik şartların belirlediğini söyledi. Kaplan “Yani yılbaşı hediyesi almak isteyen mağazalarda bir engel yok, sağlık tedbirleri alınmış insanlar alışverişlerini yapabiliyorlar. Pandemi koşullarından çok yeni yıl hediyesi alınması kişilerin ve özellikle son sekiz ayda yaşanan ekonomik güçlüklerle orantılı olarak değerlendirilmeli. Birde hediye ve benzeri alışverişlerinde evlerinden çıkamayan ve interneti iyi kullananlar digital mecralardan alışverişe ve hediyeye yönlendi. Yani bu ortamda olduğu gibi digital mecralardan alış verişin önemi ve yoğunluğu büyük önemde artıyor. Pandemi koşulları alışverişi ve hediyeleri alma konusunda engelli boyutlarda değil, internet üzerinden alışveriş tabiî ki bu ortamda daha yoğunlaştı” diye konuştu.

 

 

YILBAŞI ÇİKOLATALARI KİLOLUKTAN TADIMLIK OLDU

 

Bodrum’ un Eskiçeşme Mahallesi’nde yaklaşık 26 yıldır çikolata imalatı ve satışı yapan Bodrum Çikolata’nın işletmecisi Belgüzar Akşit “İlk kez yaşadığımız pandemi öncesi yılbaşında hemen hemen kurumsal siparişlerin tamamı iptal etti. Otellerde yılbaşı düzenleyemeyince özel çikolata ve çikolatalı pasta siparişleri kesildi. İnsanlar bu yılbaşında çikolatayı artık minik hak etler halinde evlerinde 4-5 kişinin yiyeceği kadar tadımlık almaya başladı. Bodrum’un pandemi nedeni ile artan nüfusuda çare olmadı. Daha önceki yıllarda kurumsal şirketler ve küçük işletmeler yılbaşı hediyelikleri yaptırırdı bu yıl onlarda yok. Perakende olarak bireysel çikolata alanların büyük bölümüde salgın nedeniyle ile dışarı çıkmak istemiyorlar telefon veya internet üzerinden siparişleri alıyoruz, yılbaşı içinde öyle oldu” diye konuştu.

 

 

OTELLER EĞLENCE MEKANLARI KAPALI OLUNCA YENİ YIL HEDİYE ALMA ORANIDA DÜŞTÜ

 

Bodrum’u Gümbet Mahallesi’ndeki bir alış veriş merkezinde dünyaca ünlü Zeki Triko, Sarar ve Yargıcı mağazalarının 15 yıldır yöneticiliğini yapan 47 yaşındaki Hülya Aşkın ise “Bu yıl çok farklı bir yeni yıl yaşıyoruz. Çünkü pandemi nedeni ile insanların öncelikleri değişti. Giyim kuşamdan çok insanlar yiyeceğe ve geleceğine bakıyor. Bodrum’daki turistik tesis barlar eğlence mekanları da kapalı olunca, yeni yıl partileri de ortadan kalkınca insanlar mağazalara yeni yıl hediyesi almak, yeni giyimler almak için gelmediler. Bodrum’un pandemi döneminde nüfusunun yüzde 80 artmasına rağmen yeni yıl alışverişlerinde yeni yıl hediyesi alanların oranı da yüzde70 – 80 lere  düştü. İnsanlar daha önceki yıllarda eğlenecekleri ve düzenleyecekleri yeni yıl eğlenceleri için giysilere yöneliyor yeni giysiler ile yeni yıla giriyorlardı, bu yıl bu alışkanlıklarını ertelemek zorunda kaldılar, inşallah salgını atlatırız ve yine sağlıklı mutlu yıllara geri döneriz” diye konuştu.




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI