Bugun...



Ortakent'de denize sıfır hazine arazisi satışa çıkarıldı, eylemler yapılmıştı

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Bitez Mahallesi ile Ortakent arasında kalan ve Bodrumluların defalarca eylem yaparak satışını engellemeye çalıştığı denize sıfır 29 bin130 metrekarelik hazine arazisi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarıldı.

facebook-paylas
Güncelleme: 23-06-2021 22:20:44 Tarih: 23-06-2021 18:21

Ortakent'de denize sıfır hazine arazisi satışa çıkarıldı, eylemler yapılmıştı

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Bitez Mahallesi’nde içerisinde Ali Kelle Ormanı’nında bulunduğu 29 bin 130 metrekarelik hazine arazisinin Özelleştirme Dairesi Başkanlığı tarafından satışa çıkarıldığı açıklandı.Açıklama 18 Haziran 2021 tarihinde idarenin kendisine ait internet sayfasından yapıldı.

 

DENİZE SIFIR VE İÇERİSİNDE ÇAM AĞAÇLARI VAR

 

Bodrum’a 5 km uzaklıktaki ve bir bölümü denize sıfır olan arazide çam ağaçlarının olduğu belirtildi. Özelleştirme Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada satılığa çıkarılan arazi için 10 milyon TL: geçici teminat istendi.

 

 

BODRUM'UN EN GÜZEL VE BAKİR KOYU

 

Arazinin tanıtım bölümünde ise “Bitez Mahallesi Atatürk Bulvarı Aktur Sitesi içinde bulunmaktadır. Tarif olarak Bodrum-Turgutreis yolundan gelip, Bitez kavşağından aşağı doğru Bitez Yalı Caddesi’nden köy içinden Atatürk Caddesi’ne dönülür. Müsgebi Caddesine devam edilirken Aktur Sitesinin nizamiye girişinden site içine devam edilir. Site içinde kuzeyden güneye eğimli arazi içinde konumlu taşınmaza ulaşılır. Taşınmaz Bitez plajına 2 km, Aktur plaja cepheli, Ortakent plajına 6 km, Bodrum İlçe Merkezine 7 km, Milas-Bodrum havalimanına 49 km, Muğla İl Merkezi’ne 123 km. mesafededir” denildi.

 

 

BODRUMLULAR DEFALARCA EYLEM YAPMIŞTI

 

Ortakent-Yahşi Mahallesi ile Bitez Mahallesi sınırında ki bölgede yaklaşık 1 milyon 100 bin metrekarelik hazine arazisinin satışa çıkarılacağının duyurulması üzerine Bodrumlu STK’lar ve Muğla CHP Milletvekilleri son olarak 14.09.2020 tarihinde eylem yapmış, Bodrum’un tek nefes alınacak yeri olan alanın satılmamasını istemişti.




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI