Bugun...



Orman yangınlarından sonra sel felaketi vurdu, 720 bin dönüm arazi sular altında, 14 kişi öldü

Yunanistan’ı Batı Trakya’daki orman yangınlarından sonra ülkenin ortasındaki Teselya Bölgesi’nde sağanak yağışlar vurdu. 720 bin dönüm arazi onlarca köy sular altında kaldı. Askeri birliklerinde katıldığı kurtarma çalışmalarında ölenlerin sayısı 14’e çıktı, kayıpların olduğu belirtildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 10-09-2023 15:04:40 Tarih: 10-09-2023 14:59

Orman yangınlarından sonra sel felaketi vurdu, 720 bin dönüm arazi sular altında, 14 kişi öldü

Yunanistan’ı Batı Trakya’da 18 gün süren  orman yangınlarından sonra ülkenin ortasındaki Teselya Bölgesi’nide sağanak yağışlar vurdu. Sadece Teselya ilinde 720 bin dönüm arazi ve onlarca köy sular altında kaldı.

 

UYDU GÖRÜNTÜLERİ FELAKETİN BOYUTUNU ORTAYA KOYDU

Tesalya bölgesinde meydana gelen şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketinin boyutları uydu görüntüleri felaketin boyutunu ortaya koydu.

Avrupa uydusu Sentinel -1’in Yunanistan üzerinden geçerken çektiği görüntüler felaketin boyutunu ortaya koydu. Buna göre Tesalya ovasının büyük bir bölümü sular altında. Özellikle Kardiça ve Trikala illerinde durum daha da kritik. Tesalya bölgesinde sular altında olan arazinin yaklaşık 720 bin dönüm olduğu belirtildi.

 

 

ORDU SOKAĞA İNDİ OKULLAR TATİL EDİLDİ

Yunanistan igenelinde yarın başlayacak eğitim öğretim Teselya ilinde bir hafta ertelendi. Yunanistan ordusu askeri yardım araçları ile sokağa indi, sular altında kalan köylerde aram kurtarma çalışmalarına başladı.
Pinios Nehri’nin taşması nedeniyle bugün de bazı köylerin boşaltılması için bölgedeki vatandaşlara çağrı yapıldı. Sabah saatlerinde iki köyün sel sularının tehdidi altında olduğu ve köylerin Tirnavos yönüne doğru boşaltıldığı ifade edildi.

 

 

YALAN HABERE GÖZALTI

Yunanistan haberlerinde sosyal medyadan video yayınlayarak 100 kişinin öldüğünü duyuran 35 yaşındaki kadın ise tespit edilerek gözaltına alındı.

Sel felaketinde ölenlerin sayısı 14’e yükseldi.

Askerlerin boşaltılan köylerde yağmayı önlemek için önlem aldığı belirtildi.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI