Bugun...



Müzik Festivali’nde “Tabanları Yağlamak” oyunu çocukları kahkahaya boğdu

19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali’nde sergilenen çocuklara yönelik “Tabanları Yağlamak - Zeus ve Bilge Zeytin Ağacının Hikâyesi” isimli tiyatro gösterisi çocukları kahkahaya boğdu.

facebook-paylas
Tarih: 22-08-2022 13:50

Müzik Festivali’nde “Tabanları Yağlamak” oyunu çocukları kahkahaya boğdu

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük Mahallesi’nde devam eden 19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali Yeşil Yaşam Gümüşlük  etkinlikleri kapsamında çocuklara yönelik Tabanları Yağlamak - Zeus ve Bilge Zeytin Ağacının Hikâyesi isimli çocuk oyunu sergilendi.  Aydın Burak Ersü ve Sena Göbülük’ün yazıp, yönettiği ve oynadıkları oyunun amacının çocuklarda çevre bilinci ve bilinçli tüketimi geliştirmek olduğu belirtildi. Oyunu çocukları ile izlemeye gelen yakınlarıda büyük bir ilgi ile izledi.

Festival Koordinatörü Funda Açıkbaş, Yeşil Yaşam Gümüşlük etkinliklerinin Atölye, söyleşi ve panellerin yer aldığı ve çocuklarda erken yaşta çevre konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen bir proje olduğunu belirterek “Bu proje çevre bilinci, geri dönüşüm, bilinçli tüketim gibi temalar çerçevesinde hayat buluyor. Bugün sahnelenen Tabanları Yağlamak adlı oyun da bu nedenle önem taşıyordu. İnteraktif bir oyun sergilendi. Aydın Burak Ersü ve Sena Göbülük’ün çocuklarla kurduğu iletişim gerçekten hayranlık uyandırıcı idi. Çocuklar da gösterinin bir parçası oldu. Sorular sorarak, birebir iletişime geçerek özgüvenlerini pekiştirdiler” dedi. Oyunu sahneleyen Aydın Burak Ersü ve Sena Göbülük ise Gümüşlük izleyicisinden gördükleri ilginin kendilerine büyük mutluluk verdiğini ifade ettiler. Ana teması “Doğanın bilgeliği insanın en temel yol göstericisidir” olan çocuk oyununun müzikleri, yan flüt ve Orff çalgıları ile canlı olarak çalındı.

 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI