Muğlalı köylüler ve çevreciler zeytin-maden yasasına karşı “Haklarımızdan Vazgeçmiyoruz Toprağımızı Vermiyoruz” mitingi yapacak
Muğla’da 48 köyü yerinden edecek yeni yasaya tepki olarak il merkezinde “Haklarımızdan Vazgeçmiyoruz Toprağımızı Vermiyoruz” miting ve eylemi düzenlenecek.

Muğla Çevre Platformu ile Toprağımızı Vermiyoruz Platformundan yapılan ortak açıklamada şunlar belirtildi:
***7554 sayılı Torba Yasa; halkın mülkiyet, adalet ve onurlu yaşam haklarını hedef alan bir hak gaspı rejimidir. “Acele” ve “üstün kamu yararı” adı altında şirketlere yetki devredilmekte, idarenin kararları baypas edilmekte, mülkiyet hakkı fiilen yok sayılmaktadır.
DEVLET GÜCÜ ŞİRKET MENFAATİNE TAHSİS EDİLMEKTEDİR
***Kâğıt üzerinde “yasal” görünen bu düzen, halkın vicdanında meşru değildir ve hayatlarımızda karşılığı yoktur. 7554 sayılı İşgal Yasası, ÇED, imar, orman, mera gibi denetim mekanizmalarını etkisizleştiren bir “süper izin” rejimi kurarak devlet gücünü şirket menfaatine tahsis etmektedir.
YASA MÜLKİYET HAKKINI HİÇE SAYMAKTADIR
***Bu yasa, mülkiyet hakkını hiçe sayarak acele kamulaştırma kararlarıyla köylülerin topraklarına el konulmasına olanak tanımaktadır. Anayasaya aykırı bu düzenleme, doğal varlıklarımıza ve küçük üreticilerin bağımsızlığına karşı açık bir toprak gaspıdır. Zeytinliklerin korunmasını kâğıt üzerinde bırakıp şirketlere teslim eden, meraları halkın ortak yararından koparan bu yasa; yaşam hakkımızı, hukuki güvencelerimizi ve ortak değerlerimizi hiçe saymaktadır.
TÜM MUĞLA BU MİTİNGDE BULUŞACAK
***Bu yasanın iptali ve uygulanmaması için mücadele edeceğiz. 14 Eylül 2024 Pazar, saat 16.00'da Muğla Menteşe'de yapılacak “Haklarımızdan Vazgeçmiyoruz, Toprağımızı Vermiyoruz” mitinginde buluşuyoruz.
Tüm yurttaşları; bu hukuksuzluk karşısında hak, hukuk ve adalet talebimizi büyütmeye çağırıyoruz.Temel Haklarımızdan Vazgeçmiyoruz.Toprağımızı Vermiyoruz.