Bugun...



Muğla’nın CHP’li başkanları ortak hareket etme kararı aldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde toplanan 7 CHP’li belediye başkanı turizmden altyapıya, sosyal ilişkilerden sanata kadar birçok alanda ortak hareket etme kararı aldı.

facebook-paylas
Tarih: 20-02-2021 15:57

Muğla’nın CHP’li başkanları ortak hareket etme kararı aldı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün “İl genelinde 950 Milyon 652 bin liralık yatırım yapıyoruz. Bu çok  önemli bir rakam. Şimdiye kadar Muğla’nın  görmediği bir rakam. Bodrum’a ise 748 Milyon TL değerinde yatırım gerçekleştiriyoruz. Bodrum tarihinin bir dönemde yapılan en büyük yatırımı. Ayrıca su kıtlığı ile uğraşırken DSİ hatlarının Muğla’ya yaşattığı kayıp 41 milyon 24 Bin TL. Su kaybı ise 5.32 Milyon metreküp.” Diye konuştu.

 

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir otelde düzenlenen Muğla CHP’li Belediye Başkanları Koordinasyon Toplantısı öncesi basın açıklaması gerçekleştirildi. İki gün sürecek toplantılar öncesi yapılan basın açıklamasına Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras,  Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve belediyelerin üst düzey yöneticileri katıldı.

 

MUĞLA BÜYÜK BİR HIZLA DEĞİŞİYOR, BÜYÜYOR ORTAK HAREKET ETMEK ZORUNDAYIZ

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Aras  Muğla’nın büyük bir hızla değiştiğine  dikkat çekerek, “Bölgemizi ilgilendiren konularda bilgi almak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla toplanıyoruz. Özellikle bölgemiz büyük bir değişim içerisinde. Muğla değişiyor. O yüzden sık sık bir araya gelerek bu değişimi birlikte yürütmek durumundayız. Ortak bir dil oluşturuyoruz. Amacımız bu topraklar da sosyal belediyecilik anlayışı ile daha iyi hizmet üretmek. Büyükşehir Belediye başkanımıza da Bodrum’a ve Muğla’ ya kazandırdığı  yatırımlar için çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

MUĞLA’YA TARİHİN YATIRIMINI YAPIYORUZ

 

Muğla’da CHP’li belediyelerin yönetiminde bulunduğu ilçelerin yüzde 72’sine hizmet verdiğini belirten  “Buradaki 6 belediyemiz dışında diğer belediye başkanlarımız ile de yakın ilişki içerisindeyiz. Onlarla da her türlü bilgi alıverişleri yapıyor ve ihtiyaçlarını gideriyoruz. İl genelinde 950 Milyon 652 bin liralık yatırım yapıyoruz. Bu çok önemli bir rakam. Şimdiye kadar Muğla’nın görmediği bir rakam. Muğla’ya yapılan yatırımlara baktığımızda en fazla yatırımı yapan kuruluş Muğla Büyükşehir Belediyesi. 950 Milyonun 750 Milyonu, alt yapı 250 Milyonu üst yapı olarak değerlendiriyoruz.” Dedi.

 

 

gereken kurumun DSİ olduğunu mahkeme kararıyla tespit edilmiş ve çözümün noktasını da görmemiz gerekiyor. Benim derdim Bodrum’un suyu. Dolayısıyla şuana kadar ishale hatlarında 2 binin üzerinde patlak oldu. Bu olağan dışı bir şey. Patlağın nedeni belli. Bu hukukun de çeşitli raporlarla da tespit edilmiş durumda. Mahkeme bilir kişi raporu patlamalarda MUSKİ’nin kusurlu olmadığını resmen hukuken tespit etmiş durumda. Hata projelendirme ve yapı denetim süreçlerinde DSİ imalatlarının usulüne göre yapılmaması yüklenicin kusuru olduğu resmen tespit edilmiş durumda.” dedi.

 

1 MİLYON STATÜSÜNE GİRDİK

 

İl genelinde yatırımlara devam edeceklerini belirten Gürün “ Bodrum Belediyesi şuanda 3 katı nüfusa hitap ediyor. Ama aldığı ödenek 3’de 1’i. Hastane yatak sayısı kışlık nüfusa göre. Gerçek nüfus ile resmi nüfus arasında fark var. Çok şükür 1 milyonu aştık. 1 milyon üstü statüye girdik. Devlet daireleri kurumlar yeniden düzenleme için bir tık yukarı çıkmış olduk. Kışlık nüfusumuz 2 milyon. Bodrum’u çok fazla ilgilendiren   bir konu. Birilerinin kulağına kar suyu kaçırmalıyız. Basın mensupları STK’lar iyi niyetli olursa birçok konuyu bugün çözemesek de yarın çözeceğiz. Yeter ki kavgaları bırakalım toplum adına kol kola hareket edelim.” Diyerek sözlerini tamamladı.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI