Bugun...



Milas’tan Çanakkale’ye Kadar Pedal Çevirecekler

Diş Hekimliği Fakültesi’nden 4 öğrenci, Milas’tan Çanakkale’ye ulaşmak için bisikletleriyle yola çıktılar.

facebook-paylas
Tarih: 14-03-2022 12:29

Milas’tan Çanakkale’ye Kadar Pedal Çevirecekler

Konya Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 4 öğrenci, Milas’tan Çanakkale’ye ulaşmak için yola çıktılar. Yol güzergahlarında bulunan ortaokul öğrencileriyle de buluşacak olan üniversite öğrencileri, ağız ve diş sağlığı eğitiminin yanı sıra bisiklet kullanımına dikkat çekmeyi amaçlıyorlar.

Konya Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi İbrahim Dönmez, Abdulaziz Cem Şirin, Osman Narinç ve Mehmet Emin Şahbaz, farkındalık etkinlikleri kapsamında Milas’tan Çanakkale’ye kadar bisikletleriyle gitmek üzere yola çıktılar. Ağız ve diş sağlığına dikkat çekmek hem de bisiklet kullanımını arttırmak için Milas’tan yola çıkan öğrencilerin ilk durağı Kuşadası oldu.

 


Milas’tan yola çıkmadan önce etkinlikleriyle ilgili açıklamalarda bulunan öğrencilerden Aziz Cem Şirin
“Amacımız Muğla’dan Çanakkale’ye kadar bisikletle pedallamak, ayrıca güzergahımızda bulunan bazı okullarda yapacağımız sunumlarla ağız ve diş sağlığına dikkat çekmek. Öğrencilere Çanakkale ruhundan da bahsedeceğiz. Bizlere destek veren üniversite yönetimimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.


Güzergahlar hakkında detaylı bilgi aktaran İbrahim Dönmez ise “5 günlük bir yol güzergahımız olacak. Yaklaşık 560 kilometrelik bir yol kat edeceğiz. Milas’tan başlayan yolumuz Çanakkale’de sona erecek. Milas – Kuşadası, Kuşadası – İzmir, İzmir – Bergama, Bergama – Edremit ve Edremit – Çanakkale güzergahlarımız olacak. 18 Mart tarihinde Çanakkale Anıtı’nı ziyaret edeceğiz. Amacımız ağız diş sağlığına, bisiklet kullanımına dikkat çekmek ve Çanakkale ruhunu, mücadelesini, zaferini öğrenci kardeşlerimizle yeniden yaşamak” dedi.


İzledikleri “Biking Borders” isimli belgeselden arkadaşıyla çok etkilendiklerini ve bir proje yapmaya karar verdiklerinin altını çizen Dönmez, “Bir bağış kampanyası açıp, gelen para ile ağız diş sağlığı ürünleri alarak bunları öğrencilere sunum eşliğinde dağıtabiliriz diye düşündüm. Gerekli planlamamızı yaptık. Daha önce benzer bir çalışmayı Muğla – Antalya arasında yapmıştık. Yaklaşık 850 kilometre yol aldık, bir haftada tamamladık” dedi.




Kaynak: Umut Milas

Editör: Turan Akyüz




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI