Bugun...



Melek öğretmen çocukları için yazdığı 50 yıllık şiirlerini kitap haline getirdi

Emekli öğretmen Melek Öneş öğrencileri, çocukları ve torunları için yaklaşık 50 yıldır yazdığı şiirleri Güneşli Sabahlar isimli kitabında topladı. Ailesi ile birlikte imza günü düzenleyen Öneş’in kitabına ilgi büyük oldu. Öneş “Yıllarca binlerce öğrenci yetiştirdim, hepsi çocuklarım oldu. Ne yazık ki çocuk ve insan sevgisinin gittikçe yok olup gittiği günlere geldik. Çocuk ve insan sevgisini tüketen toplumlarda ruh sağlığıd a bozulur. Şiirlerimde çocuk ve insan sevgisini ön plana çıkardım” dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 29-05-2022 21:05:31 Tarih: 29-05-2022 14:05

Melek öğretmen çocukları için yazdığı 50 yıllık şiirlerini kitap haline getirdi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan evli ve üç çocuk iki torun sahibi 73 yaşındaki emekli öğretmen Melek Öneş öğrencileri, çocukları ve torunları için 50 yıldır yazdığı şiirlerini Güneşli Sabahlar isimli kitabı ile yayınladı.

 

KİTAPLARINI ÇOCUKLARI VE TORUNLARI İLE BİRLİKTE İMZALADI

Bodrum Belediyesi Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen  imza töreninde Melek Öneş’i eşi Vedat Öneş ve çocukları Süreyya Öneş Derici, Başak Öneş Berberoğlu ve Sevgim Öneş ile yakınlarıda yalnız bırakmadı. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü  Sosyal Bilgiler Bölümü'nü bitirdikten sonra Ankara, İskenderun, Erzurum ve Bursa illerinde yaklaşık 50 yıl öğretmenlik yapan Öneş , ayrıca Çağdaş yaşamı Destekleme Derneği yönetim kurullarında eğitim için çalıştı.

 

 

TOPLUMU BİR YUDUM SEVGİYE MUHTAÇ BIRAKMASINLAR

Öneş kitabını kızları ve dokunabildiği tüm çocukları için yazdığını belirterek “Eğitim hayatım boyunca hep öğrencilerime, çocuklarıma çağdaş, üretken ve mutlu bir birey olma yolunda güç vermeye çalıştım. Çünkü ben ailemden bu gücü almıştım. Bu gücün dalga dalga yayılması ile ülkemiz başarılı olabilir. Ne yazıkki çocuk ve insan sevgisinin gittikçe yok olup gittiği günlere geldik. Çocuk ve insan sevgisini tüketen toplumlarda ruh sağlığıda bozulur. Ülkemiz, kentimiz dünya insanlığı çok zor günlerden geçiyor. Bunların en önemli emin olunki sevgisizlik, insanları bir yudum sevgiye muhtaç bıraktılar. Sevgisizlik toplumları gergin hale getirdi. Bu nedenle şiirlerimde çocuk ve insan sevgisini ön plana çıkardım” dedi.

Öğretmenlik yaşantısında ki önemli olayları derleyen ve insan ilişkilerini ön plana çıkartan derlemeler yapan Öneş’in bu konuda yeni bir roman hazırlığı yaptığı belirtildi. Öneş’in imza gününe Bodrumluların ilgisi büyük oldu.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI