Belediye Başkan Vekili Tahsin Demirtaş, KESO Başkanı Ahmet Çalım ve yönetim kurulu üyelerini makamında misafir etti. Kuşadası Belediye Meclis Üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette, KESO Başkanı Ahmet Çalım, Başkan Vekili Tahsin Demirtaş’a yeni görevinde başarılar diledi. Ziyarette yaklaşan turizm sezonu öncesi kent genelinde sürdürülen hazırlıklar konuşuldu. Bu kapsamda plajlarda gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Vekili Tahsin Demirtaş, yenileme süreci devam eden Balık Hali ve Balıkçılar Kahvesi’nin de haziran ayında hizmete açılmasının planlandığını belirtti.
“ESNAF ÇALIŞMALARDAN ÇOK MEMNUN”
Kuşadası Belediyesi’ne esnafın her zaman yanında olduğu için teşekkür eden KESO Başkanı Ahmet Çalım, “Öncelikle kentimizde hizmetlerin aksamadan ve kesintiye uğramadan sürmesi bizleri çok memnun ediyor. Belediyemiz yaklaşan turizm sezonuyla ilgili tüm çalışmalarını süratle yapıyor. Bu da esnafımız için çok önemli. KESO olarak, belediyemize her türlü desteği vermeye hazırız. Kuşadası Belediye Başkan Vekili Tahsin Demirtaş’a da yeni kendim ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına görevinde başarılar diliyorum” dedi.
ÜCRETSİZ İNTERNET HİZMETİ SUNULACAK
Kuşadası Belediye Başkan Vekili Tahsin Demirtaş, KESO Başkanı Ahmet Çalım ve beraberindeki heyete nazik ziyaretleri için teşekkür ederek konuşmasına başladı. Belediye Başkanı Ömer Günel’in 2019 yılında göreve gelmesiyle birlikte Kuşadası’nı modern bir turizm kenti haline getirmek turizm seferberliği başlatmıştı. Vekil Başkan Demirtaş, 7 yıl içinde kente yeni ve konforlu yollar kazandırıldığını turizm alanlarının yenilendiği ifade etti.
Başkan Günel’in yurt dışında yürüttüğü temaslar sayesinde her yıl daha fazla kruvaziyer gemisi ve konaklamalı turistin Kuşadası’nı tercih ettiğini vurgulayan Demirtaş, ayrıca düzenlenen festivallerle kentin “festivaller kenti” kimliği kazandığını ve turizm sezonunun uzatıldığını dile getirdi. Bu projeler arasında en dikkat çekici adımlardan birinin plajların ücretsiz hale getirilerek tamamen halkın kullanımına sunulması olduğunu belirtti.
Bu doğrultuda çalışmaların sürdüğünü ifade eden Demirtaş, plajların en kısa sürede hem vatandaşların hem de ziyaretçilerin kullanımına hazır hale getirileceğini söyledi. Bu yıl Marina mevkiinde bulunan Halk Plajı ile Kadınlar Denizi Plajı’nda, geçen yıldan farklı olarak ücretsiz internet hizmeti de sunulacağını açıkladı. Kuşadası’nın turizm sezonuna her yönüyle hazır gireceğini belirten Demirtaş, her türlü iş birliğine açık olduklarını ifade ederek tüm esnafa şimdiden hayırlı ve bereketli bir sezon diledi.