Bugun...



Komşu alev alev: Bir haftada 400’den fazla yangın çıktı

Yunanistan’da bir haftada çıkan 400’den fazla yangın tedirgin etti Yoğun güvenlik ve önlemlerin alındığı ormanlık alanlarda caydırıcı tedbirlerin uygulanması kararlaştırıldı. Yangın büyük bölümünün tarlalarda anız yakarken meydana geldiği belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 10-04-2022 10:31

Komşu alev alev: Bir haftada 400’den fazla yangın çıktı

Yunanistan’ın kuzey bölgelerinde hala kar ve yağış sürerken güney bölgeleri ile Ege adalarında son bir hafta içerisinde 400’den fazla yangının çıkması isyan ettirdi. Yangınların önemli bölümünün tarlalarda yakılan anız ve bahçe temizliği sırasında çıktığı belirtilirken Atina İtfaiye Müdürlüğü sözcüsü Yarbay Vassilis Vath yaptığı uyarıda " Yunanistan'ın her köşesinde, doğal zenginliklerimizi korumanın gerektiğine inanıyoruz. 

 

Amacımız, bugün ve gelecekte yaşam döngüsünün sağlanmasına ve dengelenmesine katkıda bulunmak doğayı korumaktır. Tüm Sivil Savunma güçleriyle işbirliği içinde yangınların azaltılması için bir yöntem, organizasyon ve planlama yapıyoruz. Ancak vatandaşlarında bu konuda bizlere yardımcı olmaları şart.Yangınların yüzde 95 insanların hatasından çıkıyor. Buda hepimizin can ve mal güvenliğini doğal kaynaklarımızı tehlikeye atıyor” dedi.

Yunanistan’ın Evia Kenti’nde geçtiğimiz Ağustos ayında meydana gelen yangında 5800 hektarlık ormanlık alan yanmış, 1000 ev tamamen kül olmuştu.

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI