Bugun...



Kızım Dana’nın ismini bisiklet sporu ile yaşatacağım

Side’de 16 yıldır yerleşik yaşayan emekli Alman eko ve spor turizmi uzmanı Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann, 4 ay önce Almanya’da kaybettiği psikolog ve bisiklet sporcusu kızı Dana Ottmann’ın adını yaşatmak için kız adına sportif etkinlikler düzenleyeceğini söyledi.

facebook-paylas
Güncelleme: 14-07-2021 11:02:45 Tarih: 14-07-2021 11:00

Kızım Dana’nın ismini bisiklet sporu ile yaşatacağım

Ottmann, Manavgat İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün desteğiyle düzenlenecek yarışmalarla yeni sporcuların keşfedileceğini belirtti. Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann’n bisiklet sporcusu kızı Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Herford şehrinde aşı yaptırdıktan sonra evinde fenalaşarak hayatını kaybetmişti. Kızı Dana ve arkadaşı Jana Siekman'ın Manavgat'ta bisiklet sporunun yaşaması ve 7'den 70'e yaygınlaşması büyük emekleri olduğunu belirten Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann, şunları anlattı: ''Canım kızım Dana'nın bisiklet sporuna yönelik çalışmaları ilk önce Manavgat-Herford dostluk köprüsü kurulmasına öncü oldu.

 

Bu öncülük Manavgat'ta dönemin belediye başkanı Zeynel Şenol ile Herford Belediye Başkanı Bruno Wolbring’in yaptığı protokolle Manavgat ile Herford'un kardeş şehir oldu. Almanya'nın Bisiklet Federasyonu As Başkanı Toni Kirsch ile eşi İnge Kirch’i Manavgat'a davet ederek Alman bisiklet takımlarının antrenmanlarını kış aylarında İspanya ve İtalya yerine Manavgat'ta yapmaları için büyük gayretler gösterdi. Kızımın adını onun adına düzenleyeceğimiz bisiklet yarışları ile yaşatmak istiyorum. Manavgat İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü her türlü desteği veriyor.”

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI