Bugun...



Kadınlar, hasta ve tutsak kadınlar için meydana indi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Belediye Meydanı’nda bugün HDP İl Başkanlığı Kadın Meclisi tarafından düzenlenen basın açıklamasında 28 Aralık 2016 tarihinden bu yana Kandıra 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Aysel Tuğluk ve sağlıksız koşullarda mücadele veren kadın tutsakların serbest bırakılması için eylem ve basın açıklaması yaptı.

facebook-paylas
Güncelleme: 10-12-2021 16:14:51 Tarih: 10-12-2021 16:07

Kadınlar, hasta ve tutsak kadınlar için meydana indi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Belediye Meydanı’nda bugün HDP İl Başkanlığı Kadın Meclisi tarafından düzenlenen basın açıklamasına Bodrum’da çeşitli platform ve STK’larda gönüllü olarak destek veren kadınlarda katıldı. Ellerinde Aysel Tuğluk’un fotoğrafları ve üzerinde Hasta tutsaklara Özgürlük, Aysel Tuğluk İçin Adalet yazan dövizlerle belediye meydanına gelen kadınlar arasında bulunan HDP Muğla İl Eşbaşkanı Fulya Erdoğan basın açıklaması yaptı. İlçe Eş Başkanı Zühal Macit’de eyleme katıldı.

 

 

TUĞLUK BU ŞARTLARDA CEZAEVİNDE KALAMAZ

Erdoğan yaptığı açıklamada “Aysel Tuğluk yoldaşımızın tutsak edildiği Kandıra F Tipi Cezaevi’nde hafıza kaybı yaşadığı avukatları tarafından açıklandı. Tuğluk’un ağır sağlık sorunları yaşadığı aylardır kamuoyuna yansımasına rağmen iktidar yetkilileri kulağını kapatıyor. Ancak, uzman raporlarına göre bu hastalık Tuğluk’un cezaevinde kalmasına engeldir.Tuğluk’un hafıza kaybı yaşamasına sebep olan devletin inkar, imha, asimilasyon ile Kürt düşmanlığı politikalarıdır. Neden mi bunu söylüyoruz? Çünkü, Tuğluk cezaevinde birinci yılı dolmadan annesi Hatun Tuğluk’un ölüm haberini aldı. Ve izinli olarak cenazeye katılmak üzere çıkarıldı. Cenazeye katılanlar, mezarlığa girdikleri andan itibaren ırkçı, sözlü saldırılara ve tacize maruz kaldı, akabinde de hepsine yönelik taşlı saldırılar başladı. Aysel Tuğluk bütün bunları, gördü, duydu, yaşadı ve tanıklık etti. Bu ırkçı saldırılar, Tuğluk üzerinde kalıcı etkiler bıraktı.” İfadelerini kullandı.

 

HAFIZA KAYBI YAŞAYAN TUĞLUK’A ATK HAYATINI ‘YALNIZ İDAME ETTİREBİLİR’ DİYOR

Erdoğan açıklamasının devamında “Tuğluk’un hastalığı ilerlemesine rağmen, ATK, “Hayatını yalnız idame ettirebilir” diyor. Önceki süreçlerde de bildiğimiz üzere ATK’nin bu tutumu siyasidir! Öyle ki hasta tutsakların cezaevlerinde tabutları çıkıyor ya da serbest bırakıldıktan birkaç gün sonra yaşamlarını yitiriyor.  Tuğluk’un hastalığının birincil sorumlusu tekçilik rejimiyle saltanatını sürdüren iktidardır. Savaş ve ölüm siyaseti yürüterek, cinsiyetçi, kutuplaştırıcı, ayrımcı, militarist politikalarıyla ayakta durmaya çalışan iktidar hapsederek, rehin tutarak mücadele etmelerini engelleyemediği kadınlara “yaşatmamayı”, “hafızasızlaşmayı” dayatmaktadır. Ancak, kadınların hafızası gayet net! Bizim hafızamızda katliamlar, siyasi soykırım operasyonları, kadın mücadelesine yönelik saldırılar, Kürtlere, Alevilere yönelik ırkçı saldırılar hala taptaze! Ve size tekrar hatırlatıyoruz: Hafızamızda aynı zamanda direniş, kararlılık, sindirilemeyen, biat ettirilemeyen mücadele var! Kadın mücadelesi hafızasızlaştırılamayacak kadar onurlu bir mücadeledir. Aysel Tuğluk da bu onurlu mücadeleyi sürdüren bir yoldaşımız. Bugün, “Aysel Tuğluk için adalet” demek kadın özgürlük mücadelesini savunmaktır, “Aysel Tuğluk için adalet” demek, demokratik siyaseti savunmaktır, “Aysel Tuğluk için adalet” demek, iktidarın ölüm siyasetini reddetmek, yaşam siyasetini savunmaktır. Aysel Tuğluk derhal serbest bırakılmalı, aksi halde yaşanacak herhangi olumsuz bir durumda sorumlusu başta Adalet Bakanlığı olmak üzere siyasi iktidar sorumludur!” dedi.

Erdoğan, Tuğluk’un arkasında güçlü bir kadın örgütü olduğunu belirterek “Kadın dayanışmamız ve birlikteliğimizle yaşatma siyasetini savunmaya devam edeceğiz. Başta hasta tutsaklar olmak üzere, siyasi rehine olarak tutulan kadınları, zindanlardan mücadelemiz ve direnişimizle çıkartacağız!” ifadeleri ile açıklamasını tamamladı

Polisin güvenlik önlemleri aldığı meydandan kadınlar basın açıklamasının ardından Kadın, Yaşam, Özgürlük sloganları attıktan sonra sessizce dağıldı.

 




Editör: MELİS ANTER




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI