Bugun...



İzmir- Selanik hattında 8 yıllık hayal gerçek oluyor, feribot seferleri başlıyor

Türk ve Yunan denizcilerinin ortak çalışmaları sonucu İzmir- Selanik arasında düzenlenecek ilk feribot seferlerinin bu ay sonunda başlayacağı belirtildi. İki ülke başbakanları ve denizcilik sektörü temsilcilerinin yaklaşık 8 yıldır yaptığı girişimler sonucu İzmir- Selanik rotasında çalışacak feribotun güzergahtaki Midilli Adası Limanı’na da gireceği öğrenildi. Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, sonradan Cumhurbaşkanı Erdoğan’da hattın açılması için Yunan mevkidaşları ile birlikte çalışmıştı.

facebook-paylas
Tarih: 22-08-2022 14:09

 İzmir-  Selanik hattında 8 yıllık hayal gerçek oluyor, feribot seferleri başlıyor

Türk ve Yunan denizcilik sektörün önde gelen temsilcilerinin çalışmaları sonucunda Yunan ve Türk gemiciliğinde yeni bir dönemi başlatacak olan İzmir-Midilli- Selanik feribot seferlerinin tarihinde ilk kez bu ay sonunda başlaması için çalışmaların sonuna gelindiği duyuruldu.

 

160 METRE UZUNLUĞUNDA 960 YOLCU KAPASİTELİ

Selanik’te yayın yapan www.theesetoday.gr haber sitesinin bugün okuyucuları duyurduğu haberde İzmir- Selanik arasında feribot taşımacılığı yapacak olan 160 metre uzunluğunda ve 930 yolcu kapasiteli “Smyrna di Levante” isimli feribotun 50’ye yakın otomobil ve kamyon taşıyabileceği belirtildi.

 

 

YOLCULUK 12-14 SAAT SÜRECEK

Yaklaşık 12-14 saat arası sürecek Selanik- İzmir rotasında feribotun Midilli Adası Limanı’nada gireceği açıklandı. Geminin seferler için tüm resmi işlemlerinin tamamlandığı feribot şirketinin iki ülkenin liman, gümrük ve diğer makamları ve rotada yer alan iki liman ile temaslarının da tamamlandığı belirtildi. 

 

 

DAVUTOĞLU VE ERDOĞAN’DA HATTIN AÇILMASINI DESTEKLEMİŞTİ

Selanik-İzmir arası feribot çalışmalarının başlayabilmesi için ilk adımın 2016 yılında başlatıldığı dönemin Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun toplantıları sonucunda başlatıldığı ve 2019 yılında da  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çipras’ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yaptığı görüşmelerde her iki ülkenin de hattın açılması için girişimlerin hızlandırılması konusunda görüş birliğine varıldığı belirtildi.

 

 

FERİBOTUN ÜZERİNDE TÜRK YUNAN BAYRAKLARI DALGALANACAK

Ege’de iş insanları ve turizmcilerin yıllardır beklediği seferi başlatacak dev feribotun üzerine Türk ve Yunan bayraklarının resimlerinin yan yana çizildiği görüldü.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI