Bugun...



İtalya’dan ülkelerine dönemeyen Ukraynalı yelkenciler Bodrum’a geldi

İtalya’da düzenlenen uluslar arası yelken yarışmalarından ülkelerine dönemeyen Ukraynalı yelken takımı nisan ayı başında Bodrum’da yapılacak uluslar arası yarıma için üç hafta önce ilçeye geldi.

facebook-paylas
Tarih: 17-03-2022 12:27

İtalya’dan ülkelerine dönemeyen Ukraynalı yelkenciler Bodrum’a geldi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Uluslar arası Optimist Yarışmaları’na gelen Ukraynalı yelkenciler savaş başlayınca ülkelerine dönemedi. Yelkenciler Bodrum Belediyesi tarafından konuk ediliyor.İtalya’daki uluslar arası yelken yarışmalarına katılan ve Ukrayna ile Rusya arasında çıkan savaş nedeniyle ülkelerine dönemeyen Ukraynalı gençlerin bulunduğu yelken kafilesi üç hafta önce Bodrum’a gelerek ilçenin konuğu oldu.

 

SAVAŞ BAŞLAYINCA ÜLKELERİNE DÖNEMEDİLER BODRUM’A GELDİLER

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Nisan ayının başında düzenlenecek olan Bodrum Uluslar arası Yelken ve Optimist Yarışması’na katılacak olan Ukraynalı sporcular ve antrenörler İtalya’dan ülkelerine dönemeyince üç hafta önce Bodrum’a geldiler.

Bodrum Uluslararası Optimist Yarışları (BİOR)’na katılmak için 1 Nisan’dan birkaç gün önce Bodrum’a gelmeyi planlayan sporcular ülkelerindeki savaş sebebiyle dönüş yapamayınca 3 hafta önceden Bodrum’a geldiler. 6 sporcu 1 antrenör ve 1 veliden oluşan kafile, Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından bir otele yerleştirildi. Optimist ekibinin yarış sonuna kadar Bodrum’da misafir edileceği belirtildi.

 

 

TÜRK BAYRAĞI VE ÇİÇEKLERLE KARŞILANDILAR

Türk Bayrağı ve çiçeklerle karşılanan kafilenin antrenörü Paulo Dontsov: “Önce uluslararası yelken yarışları için 23 Şubat’ta İspanya’ya gittik. Valencia’ya kamp için gitmeyi planlıyorduk, oraya yarış ve kampa gittik. Normalde planımız 15 Şubat’ta İspanya’dan Ukrayna’ya dönmekti. Covid kısıtlamaları sebebiyle İspanya’da kalmaya karar verdik. 3-6 Mart’ta da Valencia’da yarış vardı. Daha sonra plan değişti, yarışa katıldık ve İspanya’da kaldık. Ülkemizde olaylar çıkmaya başlayınca, biz de planımızı değiştirmek zorunda kaldık. Buna bağlı olarak İtalya’daki yarışlara katıldık ve oradan direkt Bodrum’a geldik. Planımız gerçekten ülkemize dönmekti ama bu olanaksız. Avrupa’da çok destek gördük. Türkiye ve Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle şu an buraya geldik. Şu an sporcularımızın aileleri Kiev’de ve durum gerçekten kötü. Aileler benden çocuklarını güvenli bir şekilde benimle beraber tutmamı istiyor. Benim elimden gelen en iyi şey, çocukları bu süreçte Ukrayna’dan uzak tutmak, onlara yelken yaptırmak ve bayrağımızı yukarı çıkarmak.” dedi.




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI