Bugun...



İstanköy’deki 300 yıllık Defterdar Camii restore edilecek

Muğla’nın Bodrum ilçesine 7 mil uzaklıktaki İstanköy Adası’ndaki 300 yıllık defterdar Camii’nin restore edilmesi için anlaşma yapıldı. 2017 depreminde büyük hasar gören caminin restorasyonu için 175 bin 391 Euro harcanacak.

facebook-paylas
Tarih: 07-02-2022 13:24

İstanköy’deki 300 yıllık Defterdar Camii restore edilecek

Muğla’nın Bodrum ilçesine 7 mil uzaklıktaki İstanköy (Kos) Adası’nda 1724 yılında Defterdar İbrahim Paşa tarafından yapılan ve ibadete açık olan şehir merkezindeki tek şerefeli Defterdar Camii, 21 Temmuz 2017 tarihinde meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem ile büyük hasar görmüş, deprem sırasında caminin yanındaki kafeteryalarda oturan 2 kişi yaşamını yitirmişti.

Yaklaşık 300 kişinin yaralanmasına neden olan depremde büyük hasar gören ve ibadete kapatılan caminin restorasyonu için Güney Ege Bölge Valisi George Hatzimarkos ile restorasyonu yapacak şirketin yöneticisi Theodoros Kosmos arasındaki sözleşme önceki gün Rodos Valilik binasında imzalandı.

Sözleşmenin imza tarihinden sonra 12 ayda restorasyonun tamamlanacağı ve restorasyonun 175 bin 391 Euro’ya mal olacağı açıklandı.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI