Bugun...



İskeçe müftüsü Ahmet Mete yaşamını yitirdi

Batı Trakya’daki İskeçe kenti müftüsü Ahmet Mete’nin bu sabah saatlerinde yaşamını yitirdiği belirtildi. Lozan Barış Anlaşması ile Batı Trakya’da Müslüman Azınlığı’nın haklarını korumak için Yunan mahkemelerinin baskısına rağmen mücadelesini sürdüren Mete’nin ölümü Müslüman toplumunda büyük üzüntü yarattı.

facebook-paylas
Tarih: 14-07-2022 12:10

İskeçe müftüsü Ahmet Mete yaşamını yitirdi

Batı Trakya’daki İskeçe Müftüsü evli ve üç çocuk babası 57 yaşındaki Ahmet Mete’nin bu sabah 07.15 sıralarında yaşamını yitirdiği belirtildi. Evinde aniden rahatsızlanan ve ambulans ile kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Mete’nin İskeçe kentinde dünyaya geldiği ve Medine İslam Üniversitesi’nden mezun olduğu belirtildi. İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ‘nin bir süredir kanser tedavisi gördüğü belirtildi.

 

TÜRK AZINLIĞIN HAKLI DAVALARINI YILLARCA SAVUNMUŞTU

Müftü Ahmet Mete Batı Trakya Türk Azınlığı’nın haklı davasına gönül vermiş, Lozan Barış Anlaşması’nın Batı Trakya Türk Azınlığı’nın temel taşlarından en önemli hak arama araçlarından biri olduğunu ölçü alarak inandığı yoldan asla taviz vermeden ilerlemişti.

 

 

YUNAN MAHKEMELERİNİN BASKISINA BOYUN EĞMEMİŞTİ

Defalarca Yunan Mahkemeleri tarafından kovuşturulmuş cezalara çarptırılmış, Yunan basınının ve ırkçı Yunanlılar tarafından orantısız sözlü saldırıya maruz kalsa da aldırış etmeden o inandığı yoldan doğru olanı yapmış ve Azınlığın haklı mücadelesindeki meşaleyi her daim yanık tutmuştu.

Mete’nin cenazesinin 15 Temmuz Cuma günü kılınacak ikindi namazı sonrasında İskeçe’de Aşağı Mahalle mezarlığında toprağa verileceği belirtildi.

Yunanistan medyası Müftü Ahmet Mete’nin ölümüne geniş yer ayırdı.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI