Bugun...



İşçiyi üstün pis, diyerek dolmuşa almak istemeyen kişi kamyon şoförü çıktı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde akşam saatlerinde evine dönmek isteyen inşaat işçisini dolmuşa almak istemeyen Bodrum- Yalıkavak dolmuş şoförü Sait Demir’in iki yıla kadar kamyon şoförlüğü yaptığı belirtildi. Demir’e toplumda ve sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyürken, Demir’in çalışma izni iptal edildi. Bodrum Belediyesi Sait Demir'e çok sert tepki gösterdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 08-12-2021 20:15:51 Tarih: 08-12-2021 20:10

İşçiyi üstün pis, diyerek dolmuşa almak istemeyen kişi kamyon şoförü çıktı

Bodrum’dan yaşadığı Yalıkavak Mahallesi’ne gitmek için bodrum –Yalıkavak dolmuşuna binen bir inşaat işçisine “Sen bu elbiseyle, bu pantolonla bu koltuğa oturamazsın. Oturamazsın. O zaman diyeceksiniz ki bu koltuk kirli. Beni neden çekiyorsun? Allah Allah. Geldiğin zaman bu koltuk kirli dediğin zaman beni şikayet ediyorsun ama. Görüyor musun durduk yere savaş çıkardılar arabanın içinde. Sen neden çekiyorsun? Sen bak, indiririm aşağıya giderim polise. Sen habersiz video çekemezsin. Ayıp ya. Bana meydan okuma bak. Bana meydan okuyamazsın. Abi bak beni tahrik etme. Abi geçer misin yerine? O videoyu siler misin? Bende gitmiyorum” diyerek almak istemeyen 63 yaşındaki şoför Sait demir’in aslında kamyon şoförü olduğu iki yıldır dolmuş şoförlüğü yaptığı belirtildi.

 

BODRUM BELEDİYESİ “O ELBİSEYLE O PANTOLONLA OTURACAK

 

Duyarlı kadın yolcu Şeyima Şahin tarafından olayın videosu çekilip sosyal medyada yayınlanınca Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışma izni iptal edilen Said Demir’e hem sosyal medyada hemde Bodrum’da sert tepki gösterildi. Bodrum Belediyesi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada işçinin haklarının korunması gerektiğini belirterek “O elbiseyle o pantolonla oturacak” başlığı altında aşağıdaki açıklamayı yaptı.

 

 

BURASI NORVEÇ Mİ İSVEÇ Mİ?

 

Vatandaşlardan bazıları ise tepkilerine dile getirdi. Evrim Demir yaptığı açıklamada “Bu bir ilk değil buna benzer birçok şoför insanlara yönelik kaba ve nezaketsizce davranıyor. Hele işçiye köylüye yönelik yapılan ve hatta pandemi döneminde yaşlılara yönelik yapılan hakaretleri saymıyorum. Şikayet ediyoruz. Çözüm olmuyor. Öğrenci taşıyan servislerdede farklı değil. Buradada şoför işçinin pantolonunun beğenmediği için arabaya almak istemiyor. Burası Finlandiya’mı Norveç’mi işçiler işten sonra üstünü değiştirip evine gidecek. Varmı böyle bir iş olanağı adam ekmeğinin derdindi. Yanında temiz giysi taşıma olanağı ve ya değiştirme olanağı olsa kim değiştirmez. Bir insanın onuru ile bu kadar oynanmaz. Ayrıca şoförün kamyon şoförü olduğu belirtiliyor. Yuhh artık diyorum. Bunları bu göreve kim getiriyor anlamıyorum” diye konuştu. Şoför Sait Demir’in önümüzdeki günlerde medyaya açıklamalarda bulunacağı belirtildi.

 

 




Editör: MELİS ANTER




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI