Bugun...



İşçiye üstün pis, diyerek dolmuşa almak istememişti. O şoförün işine son verildi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde dün akşxam saatlerinde Bodrum-Yalıkavak servisini yapacağı sırada dolmuşuna binen işçiyi “bu pantolonda bu koltuğa oturtamam” diyerek almak istemeyen dolmuş şoförünün işine son verildiği açıklandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şoför hakkında idari işlem başlatıldı, çalışma belgesi iptal edildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 08-12-2021 11:30:23 Tarih: 08-12-2021 11:25

İşçiye üstün pis, diyerek dolmuşa almak istememişti. O şoförün işine son verildi

Muğla’nın bodrum ilçesinde işinden çıkan bir işçinin evine gitmek üzere Bodrum otogarından bindiği Bodrum-Yalıkavak dolmuşunda şoförün işçiye yönelik ““Sen bu elbiseyle, bu pantolonla bu koltuğa oturamazsın. Oturamazsın. O zaman diyeceksiniz ki bu koltuk kirli. Beni neden çekiyorsun? Allah Allah. Geldiğin zaman bu koltuk kirli dediğin zaman beni şikayet ediyorsun ama. Görüyor musun durduk yere savaş çıkardılar arabanın içinde. Sen neden çekiyorsun? Sen bak, indiririm aşağıya giderim polise. Sen habersiz video çekemezsin. Ayıp ya. Bana meydan okuma bak. Bana meydan okuyamazsın. Abi bak beni tahrik etme. Abi geçer misin yerine? O videoyu siler misin? Bende gitmiyorum” sözleri dolmuştaki 35 yaşındaki Şeyma Şahin tarafından tepki gösterilmişti. Tepki üzerine işçi koltuğa oturmuş ve Yalıkavak’a gitmişti.

 

 

Sosyal medyada yoğun eleştiri  yağmuruna ve sert tepkilere neden olayın ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada "Kentimizde faaliyet gösteren özel toplu taşıma aracında şoförü tarafından bir emekçimize gösterilen tepkiyi üzülerek takip ettik. Söz konusu araç ve şoförü Büyükşehir Belediyesi bünyemizde bulunmamakla beraber, denetim yetkimiz dahilinde sürücünün şoför kartı iptal edilmiş, hakkında idari işlem başlatılmıştır. Emeğe, emekçiye ve alın terine saygı önceliğimizdir" ifadeleri kullanıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım dairesi Başkanlığı yetkilileri ise "Vatandaşımıza yönelik bu tür davranışları kabul etmemiz mümkün değil. Hizmet sektörüyüz araç kirlenirse temizlenir. Ekmeniğinin peşinde olan veya olman hiçbir vatandaşımıza ulaşım sektöründe nezaketsiz davranışlara göz yumulması mümkün değil" denildi.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI