Bugun...



Hastanede doktoru darp eden jandarma uzman çavuş görevinden uzaklaştırıldı

Muğla’da dün apandisit rahatsızlığı nedeniyle gittiği Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Acil Asistanı T. T’yi darp eden jandarma uzman çavuşu A.A hakkında adli ve idari işlem başlatıldığı belirtildi. Jandarma uzman çavuşun tedbiren görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 15-03-2022 17:50:15 Tarih: 15-03-2022 17:19

Hastanede doktoru darp eden jandarma uzman çavuş görevinden uzaklaştırıldı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde görevli doktor T.T. (26) ile hastaneye dün tedaviye gelen  jandarma uzman çavuş 32 yaşındaki A.A. arasında tartışma çıktı. İddiaya göre, A.A. başka bir hastaneye ait evrakı göstererek, doktordan ultrason çekilmesini istedi.

 

ULTRASON ÇEKMEYEN DOKTORU DARP ETTİ

 Doktor T.T. ise gerekli tetkiklerin ardından ihtiyaç duyulması halinde ultrason çekilebileceğini belirtti. Çıkan tartışmada, A.A. hakarette bulunarak doktoru darp etti. Güvenlik görevlilerinin müdahale ettiği olay sonrası boğazında kızarıklar oluşan ve gözlüğü kırılan doktor, darp raporu alarak A.A'dan şikayetçi oldu. Aynı hastanede başka bir doktor tarafından muayene edilen ve yatışı yapılan A.A'nın, sabah apandisit ameliyatı olduğu öğrenildi. Tartışma konusuyla ameliyat arasında bir ilişkinin bulunmadığı ve hastanın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

 

A.A. ve darp edilen doktor T.T.

 

DOKTORLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Hekimler adına basın açıklamasını okuyan Dr. Ali İhsan Uysal, dün hastaneye başvuran ve asıl görevi güvenliği sağlamak olan bir kolluk kuvveti personelinin, 14 Mart Tıp Bayramı'nda doktor arkadaşlarına sözlü ve fiziksel şiddet uyguladığını söyledi.Yaşanan olaydan duydukları üzüntüyü dile getiren Uysal, benzer durumla bir daha karşılaşmamak için herkesi sağduyulu olmaya çağırdı.

 

JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ TEDBİREN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Konuyla ilgili Muğla Valiliği’nden bugün yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“14 Mart 2022 günü saat 23.50 sıralarında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine apandisit rahatsızlığı nedeniyle başvuran Jandarma Uzman Çavuş A.A. tarafından bir hekimimize yönelik istenmeyen bir olay meydana gelmiştir. Olay sonrası Jandarma Uzman Çavuş A.A. akut apandisit teşhisi konularak ameliyata alınmış, gerekli tıbbi müdahale yapılmıştır. Jandarma Uzman Çavuş A.A. hakkında adli ve idari işlem başlatılmış olup, tedbiren görevden uzaklaştırılmıştır.”




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI