Bugun...



Gümüşlük Müzik Festivali İspanyol esintileri ile başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen 19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, İspanyol piyanistler Juan Lago ve Belen Navarro’nun 2500 yıllık Antik Taş Ocağı’nda verdikleri konserle başladı.

facebook-paylas
Tarih: 19-07-2022 13:37

Gümüşlük Müzik Festivali İspanyol esintileri ile başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük Mahallesi’nde Bodrum Klasik Müzik Derneği tarafından düzenlenen 19. Uluslar arası Gümüşlük Müzik Festivali dün akşam İspanyol piyanistler Juan Lago ve Belen Navarro’nun Antik Taş Ocağı’nda verdikleri konserle başladı. Festivalin sanat danışmanlanı piyanist Gülsin Onay ve Eren Leventoğlu ile birlikte yaklaşık 400 sanatseverin ilgi ile izlediği konserde kariyerinin başlangıcından bu yana ülkesinin önde gelen piyano yarışmalarında sayısız ödül kazanan Juan Lago ile dünya çapında birçok festivale davet edilen Navarro ile birlikte sahne aldı.

 

2500 YILLIK ANTİK TAŞ OCAĞINDA KONSER KEYFİ

2500 yıllık  Asırlık Antik Taş Ocağı’nda seyirci karşısına çıkan Juan Lago ve Belen Navarro ikilisi usta bestecilerin İspanya teması üzerine besteledikleri eserleri seslendirdi. Konser öncesinde açılış konuşması yapan Bodrum Belediyesi Başkanvekili Tamer Mandalinci ve Festivalin Sanat Danışmanı Gülsin Onay, 19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali hakkında misafirlere bilgi verdiler ve güzel bir festival dönemi dilediler.

 


İSPANYOL RÜZGARI ESTİRDİLER

İspanyol piyanistler Juan Lago ve Belen Navarro, tarihi taş ocağındaki açılış konserinde Fransız besteci Claude Debussy’nin 1912 yılında yazdığı “Images pour Orchestre No 2” başlıklı eserinden iki piyano için aranje edilmiş, "Iberia” adlı bölümü seslendirdiler. Daha sonra İspanyol ikili, seslendirdikleri eserle izleyiciyi yine İber Yarımadası’na götürdü. Juan Lago ve Belen Navarro ikilisi, bu defa Rus besteci Nikolai Rimsky-Korsakov tarafından 1887'de bestelenen, İspanyol halk melodilerine dayanan beş bölümlük bir eser olan “Capriccio Espagnol Op34” isimli yapıtla izleyicinin büyük beğenisini topladı. Konserde piyano için aranje edilmiş eserleri seslendiren İspanyol ikili daha sonra seyircinin alkışlarıyla tekrar sahneye gelerek bis yaptı ve geceye veda etti.

 

FESTİVAL AKADEMİ ÖĞRENCİLERİNİN KONSERİ İLE DEVAM EDECEK

Müzik Festivali, Gümüşlük sahilindeki Festival merkezinde piyanistler Juan Lago, Belen Navarro ve piyano virtüözü Gülsin Onay’dan piyano masterclassı alan genç ve yetenekli sanatçıların, 22 Temmuz Cuma akşamı vereceği konser ile devam edecek




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI