Bugun...



GÖCEK TÜNELİ TÜRKİYE’NİN EN PAHALI TÜNELİ, EYLEMİ

CHP Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Muğla’nın Dalaman ile Fethiye ilçelerini birbirine bağlayan Göcek Tüneli geçiş ücretinin fahiş fiyatlarda olması CHP’li milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar ile birlikte tünel önünde protesto edildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 20-04-2021 15:03:47 Tarih: 20-04-2021 14:21

GÖCEK TÜNELİ TÜRKİYE’NİN EN PAHALI TÜNELİ, EYLEMİ

Muğla’nın Dalaman ile Fethiye ilçelerini birbirine bağlayan Göcek Tüneli’nin  geçiş ücretinin fahiş fiyatlarda olması tünel önünde gerçekleşen törenle protesto edildi. CHP Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP’li milletvekilleri, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, CHP Fethiye İlçe  Başkanı Mehmet Demir, ilçe örgütleri temsilcileri ve vatandaşların katıldığı törende AK Partinin verdiği sözleri tutmadığını söyleyen CHP’li Ali Öztunç, “Göcek Tüneli soygununa dur denmelidir” dedi.


2006 yılında açılan Göcek Tüneli yap işlet devret modeliyle 13 Milyon dolar harcanarak tamamlanmıştı. 950 metrelik bu tünel için hem geliş hem de gidiş yönünde iki defa ücret ödenmesiyle ilgili uzun zamandan bu yana sürdürülen protestolara bir yenisi eklendi.

 

 

GÖCEK TÜNELİ HAKKINDA


Tinsa İnşaat ve Sanayi Limited Şirketi tarafından 25 yıllığına yap-işlet-devret modeli ile 13 milyon dolar harcanarak yapılan Göcek Tüneli, 2006 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı. 13 hükümet ve 8 başbakan eskiten ve 17 yılda tamamlanabilen Muğla ile Antalya’yı birbirine bağlayan 12 metre genişliğinde ve 7.40 metre yüksekliğindeki 950 metrelik tünel, kamuoyunda sık sık Türkiye’nin tek paralı tüneli olma özelliğiyle gündeme geldi. 9 yıldan bu yana özel sektör tarafından işletilen gidiş-geliş olarak kullanılan tünelde trafiğin daha rahatlaması için yanına çevreyoluyla birlikte ikizinin yapılması amacıyla 9 Temmuz 2013 tarihinde düğmeye basıldı. Yapımını, Karayolları 13’üncü Bölge Müdürlüğü üstlendi. Trafiğe açıldıktan sonra ücret alınması protestoların ana nedeni oldu.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI