Bugun...



Girit Adası’na balistik füze radarları yerleştirilecek

Yunanistan’ın Akdeniz’deki Girit Adası’na balistik füzeleri tespit eden AESA radarlarını yerleştirme planını uygulamaya aldığı belirtildi. En son teknoloji ile üretilen Kronos Grand Mobile High Power (GM HP) hava savunma radarı, Girit Adası merkezli NAMFI’de (NATO Füze Atış Tesisi) kullanılmak üzere entegre hava ve füze savunma sistemi olarak Yunan Hava Kuvvetleri tarafından seçildi.

facebook-paylas
Tarih: 22-07-2022 12:06

Girit Adası’na balistik füze radarları yerleştirilecek

Yunanistan Hava Kuvvetleri’nin Akdeniz’deki Girit Adası’daki Souda Askeri Üssü yakınlarında ki bir alana balistik füzeleri tespit eden AESA radarlarını yerleştireceği açıkandı. En son teknoloji ile üretilen Kronos Grand Mobile High Power (GM HP) hava savunma radarı, Girit Adası merkezli NAMFI’de (NATO Füze Atış Tesisi) kullanılmak üzere entegre hava ve füze savunma sistemi olarak Yunan Hava Kuvvetleri tarafından seçildi.

 

YÜKSEK DÜZEYDE HAVA GÜVENLİĞİ SAĞLAYACAK

Yeni radar, tatbikatlar sırasında yüksek düzeyde hava güvenliği sağlayacak. Karar, Farnborough International Airshow’da (Farnborough Havacılık Fuarı) açıklandı. Kronos Grand Mobile High Power, hava ve deniz gözetleme ve savunma için tasarlanmış çok işlevli bir C-bant radarı olduğu belirtildi.

 

 

İKİ YIL İÇERİSİNDE YERLEŞTİRİLECEK

2024 yılına kadar teslim edilmesi ve Girit’e yerleştirilmesi beklenen radar, NATO Silahlı Kuvvetleri’nin kaliteli eğitiminin yanı sıra, sistemlerin test edilmesi ve onaylanmasına da katkı sağlayacak.

İsrail radarıyla ilgili ilk görüşmeler yaklaşık iki yıl önce İsraillilerin Yunanistan’a böyle bir sistemi yönetme olanağı vermesi için yeşil ışık yakmasıyla başlamıştı. Radar sistemini yönetecek personelin eğitimi ile çalışma olanaklarının belirlenmesi ve radarların yerleştirileceği yerlerin kesin olarak belirlenmesi için çalışmalara hız verildiği belirtildi.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI