Bugun...



Geoffrey Pyatt, “KENTAVROS 21” askeri tatbikatın son ayağını izledi.

Batı Trakya’da ABD ve Lunanistan kuvvetlerinin ortaklaşa düzenlediği Kentavros 21 tatbikatını izleyen ABD’nin Atina’daki Büyükelçici Geoffrey Pyatt, tatbikat alanında yaptığı konuşmada “Bu tatbikatlarla Yunanistan ve ABD bölgede çok daha güçlü olacaktır” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 26-05-2021 12:59

Geoffrey Pyatt, “KENTAVROS 21” askeri tatbikatın son ayağını izledi.

Batı Trakya’nın İskeçe kenti Kayalar (Petrohori) köyü yakınında bulunan atış eğitim alanında Yunanistan Silahlı Kuvvetleri ile ABD Silahlı Kuvvetleri arasında 17 Mayıs tarihinde başlayan “KENTAVROS 21” askeri tatbikatı 24 Mayıs tarihinde sona erdi.

Tatbikatı ABD’nin Atina’daki Büyükelçici Geoffrey Pyatt, Yunanistan Savunma Bakanı Yardımcısı Alkiviadis Stefanis, ABD’nin Avrupa ve Afrika Kuvvetleri Komutanı General Christopher Cavoli, Yunanistan Kara Kuvvetleri (GES) Komutanı Haralampos Lalusis ve Batı Trakya’daki 4. Kolordu’ya bağlı askeri birliklerin komutanları birlikte izledi.

 

BİRLİKTE OLURSAK BAŞARAMAYACAĞIMIZ İŞ YOKTUR

 

Tatbikatın sona ermesinin ardından tatbikat alanında bir konuşma yapan Büyükelçici Geoffrey Pyatt

“Amerika Birleşik Devletleri ve Yunanistan birlikte çalıştığında başarabileceklerimizin sınırı yoktur. Bu tatbikatlarla Yunanistan ve ABD bölgede çok daha güçlü konuma gelecektir. Ülkelerimiz iki asırdır dost ve müttefik olarak birbirlerini destekliyorlar. Daha güçlü ve daha güvenli bir Yunanistan, ABD çıkarları için çok önemlidir ve ittifakımızı Biden-Harris yönetimi altında bir sonraki seviyeye taşımayı ve NATO’nun kritik güneydoğu kanadında güvenliği teşvik etmeyi bekliyoruz. Amerika Birleşik Devletleri ve Yunanistan birlikte çalıştığında başarabileceklerimizin sınırı yoktur ve bu ilişkilerle  hem bölgemiz hem de İttifakımız daha güvenli hale gelir” ifadelerini kullandı.

 

 

YUNANİSTAN ABD İLİŞKİLERİNİN EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARILMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

 

Pyatt,  DEFENDER-Europe 21 tatbikatının önemini anlatırken, Avrupa, Asya ve Afrika arasında köprü oluşturan önemli kara ve deniz yollarını kullanarak, Yunanistan’ın üç kıta eksenindeki kritik coğrafi konumuna dikkat çektiği konuşmasında “Yunanistan, Avrupa’da ekipman geliştirmek için kullanılan dört katılımcı ülkeden biri ve tatbikat için limanı kullanılan bir lojistik merkeze ev sahipliği yapmaktadır. Bunlar, Yunanistan’ın önemli stratejik rolünü ve Dedeağaç limanı ile daha geniş Trakya bölgesinin temsil ettiği önemli avantajı açıkça göstermektedir. Yunan-Amerikan ilişkilerini şimdiye kadarki en üst düzey ilişkilere getirmeye kararlı Başkan Biden’in talimatları doğrultusunda hareket ediyoruz. İkili işbirliğinin derinleştirilmesi bağlamında savunma ve güvenlik alanındaki çok önemli işbirliğinin yanı sıra iki halk arasındaki ilişkiler, ticari ilişkiler, eğitim düzeyindeki ilişkiler gibi birçok parametre bulunmaktadır” diye konuştu.

 

Pyatt’ın ardından konuşma yapan ABD’nin Avrupa ve Afrika Kuvvetleri Komutanı General Christopher Cavoli ise tatbikattan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tatbikatın başarılı geçmesinin sevindirici olduğunu söyledi. İkili askeri işbirliğinin daha da derinleştirilmesine atıfta bulunarak, “Onlarca tatbikata katıldım, ancak burada başardıklarımız, iki ülkenin birlikte işbirliği  gerçekten olağanüstü.” Dedi.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI