Bugun...



FATMA GİRİK'İN TORBA'DAKİ EVİ MÜZE OLACAK

Türk sinemasının efsane ismi Fatma Girik’in ömrünün son otuz yılını yaşadığı Muğla’nın Bodrum ilçesindeki evi Müze olacak. Bugün mezarı başında anılan Fatma Girik’in kardeşi Günay Girik “Ömrümün büyük bölümünü birlikte geçirdiğim ablam Bodrum’u Bodrumlular balamı çok sevmiş ve değer vermişti. Bodrum’da nereye gitsem Fatma Girik’in Bodrum için yaptıkları anlatılır, O’na duyulan sevgi ve saygının gereği ömrünün en güzel günlerini geçirdiği evinin Müze haline getirilmesi" dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 28-01-2023 10:59:52 Tarih: 28-01-2023 10:48

FATMA GİRİK'İN TORBA'DAKİ EVİ MÜZE OLACAK

Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras Belediye olarak Fatma Girik Müzesi yapılması için ne gerekiyorsa yapılacağını ve destek vereceklerini söyledi. Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Torba Mahallesi’ndeki villasında yaşarken 24 Ocak 2022 tarihinde yaşamını yitiren olumsuz hava koşulları nedeniyle cenazesi 28 Ocak 2022 tarihinde yaşadığı Torba Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verilen Yeşilçam’ın efsane ismi Fatma Girik bugün mezarı başında anıldı.

 

SAĞANAK YAĞIŞ ALTINDA ANMA TÖRENİ YAPILDI

Sağanak yağış altında yapılan anma törenine Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras, CHP İlçe Başkanı Başar Bıyıklı, sanatçının kardeşi Günay Girik, oğlu Günay Girik ve sanatçının Torba’da yaşayan dostları katıldı.

 

 

 

FATMA GİRİK’İN ADINI TAŞIMAK ÇOK ZOR

Adı Torba’daki bir çocuk parkına verilen Fatma Girik’in Atatürk Caddesi’nde denize sıfır villasının Müze olmasını istediğini belirten ve anma töreninde konuşan Günay Girik “56 yaşındayım ve 42 yılımı ablam ile birlikte geçirdim O benim annem gibiydi, Nikahım o kıydı, Ondan sonra 5 yıl ben meclis üyeliği yaptım, birlikte filmler çevirdik, birlikte siyaset yaptık. Atatürk’ün çizdiği çağdaş laik ve modern çizgisinden asla ayrılmadı bizleri de öyle yetiştirdi. Fatma Girik’in kardeşi olarak büyük bir sorumluluk aldığımın farkındayım. Bu nedenle O’nun adını yaşatmak, çok sevdiği Bodrum ve Bodrumlularla birlikte anılmasını sağlamak istiyorum. Sonunda istediği en güzel yeri Memduh ağabeyin yanında yerine aldı, hepimiz bir gün mutlaka aynı yerde buluşacağız. Bir insanın ablasının bu kadar sevilmesi gerçekten çok önemli ve değerli, O’nun adını soyadını taşımak kolay değil” dedi.

 

Günay Girik ve oğlu Günay Girik

 

TÜM HAKLARIMDAN VAZ GEÇİYORUM YAŞADIĞI EV MÜZE OLSUN

Günay Girik Fatma Girik, Zeki Müren, Bedri Koraman gibi birçok değerli isimlerin kent ile özdeşleştiğini belirterek “Ben ablamın en güzel yıllarını geçirdiği evin Fatma Girik Müzesi olması yönünde karar aldım. Bu yöndeki tüm miras ve haklarımdan vaz geçeceğim. O’nun adının evinde bulunan ödülleri, fotoğrafları, anıları, kitapları, filmleri ile birlikte Torba’da bir müzede yaşatılması için ne gerekiyorsa yapacağım. Tabii şuanda miras davamız devam ediyor, sonuçlanmasını beklemek durumundayız” diye konuştu.

 

 

BODRUM BELEDİYE  BAŞKANI AHMET ARAS'TAN TAM DESTEK GELDİ

Bedri Koraman ve Akrep Nalan (Nalan Açın) ile birlikte mezarları yan yana olan Fatma Girik’in adının yaşatılması için evinin müze olması ile ilgili tüm meclis kararlarının alınacağını ve belediye olarak her türlü desteği vereceklerini belirten Belediye Başkanı Ahmet Aras “Bodrum’da yaşadığı sürece her zaman sosyal belediyecilik konusunda yardımları dokunan, çağdaş, moder ve Cumhuriyetçi bir Atatürk kadınının anmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Fatma Girik Bodrum için bu ülke için çok şeyler yaptı, adının yaşatılması için kardeşinin evinin müze olması yönündeki düşüncelerini destekliyor ve her türlü yardımı yapacağımızı bildiriyorum” dedi.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI