ELLERİ KELEPÇELİ GETİRİLEN ESRA İÇİN DÜNYA AYAĞA KALKTI.. DURUŞMA BAŞLADI
Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy Akbelen mahallesinde acele kamulaştırılan 679 parsel ve evini korumak için direnen ve 31 mart 2026 tarihinde tutuklanan 25 yaşındaki Esra Işık bugün İzmir Şakran Cezaevi’nden getirilerek Milas Adliyesi’nde yargı önüne çıkarıldı.Esra Işık elleri kelepçeli olarak adliyeye getirildi
Muğla’nın Milas ilçesine bağıl İkizköy Akbelen mahallesinde acele kamulaştırılan 679 parsel ve evini korumak için direnen ve 28 gün önce tutuklanan 25 yaşındaki Esra Işık bugün İzmir Şakran Cezaevi’nden getirilerek Milas 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nd yargı önüne çıkarıldı. Esra hakim karşısına çıkarken annesi İkizköy Mahalle Muhtarı Nejla Işık ve köylüler İkizköy kavşağında kinöbet alanında çıkacak kararı heyecan ile bekledi.
Esra Işık’ın avukatı Arif Ali Cangı “Esra hem kendisinin, hem Milas'ın 7 köyünde yaşayan insanların 679 parselde yaşayan, kuşların, böceklerin, ağaçların, çiçeklerin velhasıl bütün canlıların haklarını korumak istedi.Esra, Anayasanın 17.ve 56.maddesindeki hak ve ödevini yapmaya çalışırken 31 Mart'ta tutuklandı.Anayasanın ve Türk Ceza Kanunu'nun aşağıdaki düzenlemelerine göre, onun suçlu olduğunu kim söyleyebilir?Bitsin artık bu haksızlık, Esra tahliye olsun da acele kamulaştırma saldırısı ile uğraşalım” diye konuştu.
ESRA İÇİN DÜNYA AYAĞA KALKTI
“30 Mart 2026'da çevreci Esra Işık, protestolar sırasında gözaltına alındı ve tutuklandı. Türkiye'nin güneybatısındaki Muğla'da bulunan Akbelen Ormanı'ndaki kömür madenciliği genişlemesiyle bağlantılı acil kamulaştırma işlemlerine karşı protesto gösterisi düzenliyordu.
Gözaltına alınması, bölgedeki ormanları, tarım arazilerini ve zeytinlikleri etkileyen kömür madenciliği faaliyetlerinin genişlemesine karşı devam eden direniş bağlamında gerçekleşti. Yetkililerden temel hakların korunmasını sağlamalarını ve Esra Işık'ı derhal serbest bırakmalarını talep ediyoruz.”





