Bugun...



Denizin dibinden çıkan atıkların görüntüsü sergi oldu, plajlar sigara izmariti dolu

“Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla başlatılan ve bu yıl 9.su düzenlenen “Deniz Dibi Temizliği Etkinliği” Kumbahçe koyunda gerçekleştirilen temizliğin ardından son buldu. Temizlik sonrası Bodrum Belediye Meydanı’nda toplanan atıklar ve bu yıl yapılan çalışmaların yer aldığı fotoğraflar sergilendi. Sergiyi yerli ve yabancı turistler ilgi ile izledi.Plajlardan toplanan on binlerce sigara izmariti görenleri hayrete düşürdü.

facebook-paylas
Tarih: 13-09-2023 16:02

Denizin dibinden çıkan atıkların görüntüsü sergi oldu, plajlar sigara izmariti dolu

Bodrum’un çeşitli koy ve sahillerinin atıklardan arındırılması ve çevre temizliği konusunda insanları bilinçlendirme amacıyla başlatılan “Deniz Dibi Temizliği Etkinliği” Kumbahçe koyunda gerçekleştirilen temizlikle son buldu. Bodrum Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı gönüllü dalış ekibi denizden çeşitli atık malzemeler çıkardı. Dalış ekibine temizlik boyunca Muğla Deniz Taşıtları Atık Alım Kooperatifi Mavi Hizmet 1 Atık Gemisi de eşlik etti.

 

CENNET KOYLARDAN 3 TONA YAKIN ATIK TOPLANDI

Bu yıl 19 Temmuz 2023 tarihinde başlatılan temizlik kampanyasında Türkbükü, Gündoğan, Yalıkavak, Gümüşlük, Küçükbük, Turgutreis, Akyarlar, Kadıkalesi, Ortakent, Güvercinlik ve Kumbahçe Mahallelerinde toplamda 3 tona yakın atık toplandı.

Kumbahçe’deki temizliğinin ardından, deniz dibinden çıkarılan atıklar ve bu dönem yapılan çalışmaların yer aldığı fotoğraflar Bodrum Belediye Meydanında sergilendi. Aynı zamanda plajlardan toplanan on binlerce izmarit de sergilenen nesneler arasındaydı. Sergiye Cumhuriyet Ortaokulu, Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu ve Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri katılırken, çevredeki vatandaşlar ile yeril ve yabancı turistlerin sergiye ilgisi büyük oldu.

 

SAHİLLERDEN TOPLANAN ONBİNLERCE SİGARA İZMARİTİ SERGİLENDİ

Temizlik çalışmaları sırasında denize girilen plajlardan toplanan on binlerce sigar izmariti sergilendi. Sigara izmaritlerini görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Bodrum Belediyesi’nden yapılan açıklamada  “‘Denize En Çok Mavi Yakışır’ projemizin bu yıl ki son günündeyiz. Deniz kullanımının yoğun olduğu 11 koyumuzda çalışma gerçekleştirdik. Bugün de öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza farkındalık yaratmak amacıyla, belediyemizin deniz dibi temizliği gerçekleştirdiği çalışmalarımızın fotoğraflarının yer aldığı böyle bir sergi oluşturduk. Bodrum Belediyesi olarak bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Emeği geçen bütün müdürlüklerimize çok teşekkür ediyoruz, denizlerimize en çok mavi yakışır. Toplamda 3 tona yakın atık topladık. Amacımız burada yeni yetişen nesle ve bölge halkına farkındalık oluşturmak ve denizin dibinden çıkan atıkları sergi halinde de sunarak önümüzdeki süreçte bir daha bu vahşice kirletmenin önüne geçmek.”” Denildi.

 

 

                  

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI