Bugun...



Datçalı 12 sanatçı Osmanlı Tersanesi’nde sergi açacak

Muğla’nın Datça ilçesinde yaşayan Bodrum Atölye Buluşmaları etkinlikleri kapsamında 30 eserle Bodrumlu sanatseverler ile buluşacak.

facebook-paylas
Tarih: 27-06-2022 10:45

Datçalı 12 sanatçı Osmanlı Tersanesi’nde sergi açacak

 “Karşı Komşu Datçalı Sanatçılar Sergisi” adı atında ilk kez Datçalı sanatçıların katılımı ile düzenlenecek sergi 28 Haziran - 3 Temmuz 2022 tarihleri arasında Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilecek. Astrantia tarafından organize edilen ve sahibi Sena Pir’in küratörlüğünde gerçekleşecek sergide yer alacak eserler, resim, seramik, baskı, dijital sanat ve takı tasarımı dallarında olacak.

 

Sergide yer alan sanatçılar: Ayça Bumin, Ersoy Alap, Feridun Fikri Uğur, Hüseyin Erçayhan, İdil Berf, Mehru Pekuş, Melek Şule Kantürk, Mete Özgencil, Sema Boyancı, Sena, Volkan Akmeşe, Yasemin Özen Gök. Datça Belediyesi Hızırşah Kültür Evi Sorumlusu Okan Özalp: Bugünkü ve Antik dönem Datça’sında sanatın gelişimi ile ekonominin gelişimi arasındaki bağı, antik dönem insanından bugünün insanına değinerek anlatacak.  “Datça, Sanat, Tarih, Şarap” sunumunda antik yazarların anlatımı ile Datça isminin etimolojik gelişimi ve antik dönemdeki şarap ve şarabın antik yaşam içerisindeki yerine değinerek sanatseverleri M.Ö 1000’li yıllara götürecek.

 

Yer: Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisi

Tarih: 28 Haziran

Saat: 20:00

 

İllüstratör Volkan Akmeşe: “Yaratıcı İllüstrasyon Atölyesi’nde katılımcılarla birlikte seçtikleri anahtar sözcükler üzerinden siyah/beyaz doğaçlama illüstrasyonlar yaparak bir illüstrasyonun yaratım sürecini tüm aşamalarıyla birlikte yaşayıp hem hayal gücünü geliştirecek hem de merak edilen soruları birlikte yaşayarak/sorarak yanıtlayacaklar.

 

Yer: Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisi

Tarih: 2 Temmuz 2022

Saat: 15:00

 

 

 

 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI