Bugun...



Çocuklara simülasyon aracında emniyet kemerinin önemi anlatıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde jandarma tarafından ortaokul öğrencilerine simülasyon aracında emniyet kemerinin önemi anlatıldı. Araca binen öğrenciler meydana gelen kazalarda emniyet kemerinin önemini uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buldu.

facebook-paylas
Tarih: 21-04-2022 13:02

Çocuklara simülasyon aracında emniyet kemerinin önemi anlatıldı

Jandarma Genel Komutanlığı’nın emniyet kemeri simülasyon aracı, “Bi Hareketine Bakar Hayat” projesi kapsamında Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis Mahallesi’ndeki Atatürk Meydanı’nda simülasyon aracı ile ilk ve ortaokul öğrencilerine eğitim çalışması verildi.

 

İLK KEZ SİMÜLASYON EĞİTİMENE KATILDILAR

Trafik kazalarında emniyet kemerinin önemini anlatmak maksadıyla yapılan etkinlikte araca binen öğrenciler, emniyet kemerini önemini anladıklarını ve bundan sonra hep emniyet kemeri takacaklarını söylediler. Vatandaşlar ve öğrenciler, uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Öğrencilerden Mesut Çalık “Hayatımda ilk kez böyle bir araca bindim ve emniyet kemerinin ne kadar önemli olduğunu anladım. Zaten araca her bindiğimizde emniyet kemerini mutlaka takıyoruz. Ama burada kaza olur gibi araç yan yattığı için kemer ne kadar önemli dahada ortaya çıkıyor” diye konuştu.

 

 

EMNİYET KEMERİ ÖLÜM ORANINI YÜZDE 45 AZALTIYOR

Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planıyla trafik kazalarından kaynaklanan ölüm ve ağır yaralanmaların yüzde 50 oranında azaltılmasının hedeflendiği emniyet kemeri kullanımının ölümlü trafik kazalarında ölüm riskini yüzde 45, yaralanmalı trafik kazalarında ise yaralanma riskini yüzde 60 oranında azalttığı belirtildi.

Simülasyon aracı ile eğitim ve bilgilendirmelerin ilçenin diğer mahallelerinde devam edeceği belirtildi.

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI