ÇATI ÇÖKTÜ, SALONA DANA DÜŞTÜ! EV HALKI ŞOKE OLDU
Aydın'ın Nazilli ilçesinde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Bir ineğin peşinden koşan damızlık boğa, evin çatısına düşerek kiremitleri ve tavanı parçaladı. Gövdesinin yarısı salona sarkan hayvan, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu kurtarıldı.
Olay, Nazilli'nin kırsal Kırcaklı Mahallesi'nde büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Ali Aldemir'in evinde meydana geldi.
Edinilen bilgilere göre, tohumlama amacıyla serbest bırakılan damızlık boğa, bir ineğin peşinden koştuğu sırada besihanenin alt tarafında bulunan evin çatısına düştü.
GÜRÜLTÜYLE UYANDILAR, SALONDA BOĞAYI GÖRDÜLER
Boğanın ağırlığıyla çatıdaki kiremitler kırıldı. Ardından çatı ve tavan çöktü. Dev hayvanın gövdesinin bir bölümü salonun içine sarkarken, sırtı çatının üzerinde kaldı.
Gece büyük bir gürültüyle uyanan ev sakinleri salona geldiklerinde karşılarında tavandan sarkan boğayı görünce büyük şaşkınlık yaşadı.
Aile, durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.
İTFAİYE EKİPLERİ SEFERBER OLDU
İhbar üzerine olay yerine Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi.
Çatı ile tavan arasında sıkışarak asılı kalan boğayı kurtarmak için çalışma başlatan ekipler, hayvana zarar vermemek için büyük dikkat gösterdi.
Uzun süren çalışmanın ardından boğa sıkıştığı yerden kurtarıldı. Hayvanın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Olayda evde büyük çapta maddi hasar meydana geldi.
Ev sahipleri büyük bir şok yaşarken, mahallede ise “Böyle olay görülmedi” dedirten görüntüler ortaya çıktı.
(AA)



