Bugun...



Bölgeye ABD askeri yığmak ateşe benzin dökmek, Türkiye aşırı rahatsız

Dedeağaç (Evros) Limanı’na askeri yığınağa devam ABD ordusuna Yunanistan Komünist Partisi ve STK’lar limana girerek protesto gösterisinde bulundu. Katil ABD ve Katil NATO sloganları atan grup, ABD ordusunun Dedeağaç Limanı ve ülkeyi acil olarak terk etmesini istedi.

facebook-paylas
Tarih: 06-07-2022 23:57

Bölgeye ABD askeri yığmak ateşe benzin dökmek, Türkiye aşırı rahatsız

Batı Trakya’daki Dedeağaç (Evros) Limanı’na yaklaşık bir yıldır askeri yığınak yapan ABD ordusu Yunanistan Komünist Partisi ve bazı STK’lar tarafından protesto edildi. Dedeağaç Limanı’na ellerinde pankartlarla giren yaklaşık 200 kişilik grup “Katil ABD”, “Katil NATO” sloganları attı. Limana askeri zırhlı araçları getiren ABD ordusuna ait ARC Endurance isimli 270 metre uzunluğundaki gemiye yakın bölgeye kadar giden protestocular “ABD Halk katili” ve NATO’nun Katilleri Evinize Dönün” sloganları attı.

 

LİMANDAKİ YASAK BÖLGEYE GİRDİLER

ABD ve NATO’nun Dedeağaç Limanı’na Eylül ayına kadar 10 günde bir nakliye yapacaklarını belirten protestocular gruplar halinde girdikleri limandaki yasak bölgede, ABD ordusuna ait askerlere 100 metre kadar yaklaşarak açıklama yaptılar. Protestocular Balkan ve Baltık ülkelerine Yunanistan üzerinden askeri teçhizat sevkine tepki gösterdiklerine belirterek “İskenderiye, Dedağaç emperyalistlerin kalesi değil, halkın çocuklarının sınırların dışında işi yok, savaşa hayır. ABD’nin ve NATO’nun katilleri evlerine dönsün” açıklaması yaptılar

 

UKRAYNA-RUSYA SAVAŞINA DAHA FAZLA KATKIDA BULUNMAK İSTEMİYORUZ

Yunanistan Komünist Partisi Milletvekili Yannis Delis’te eyleme destek verdi. Delis "Bugünkü seferberlik, tüm Yunanistan halkının, Trakya halkının, NATO katillerine ve onların emriyle ölüm yüklerini taşıyan gemilerine karşı anti-emperyalist duygularını ifade etmektedir. Ukrayna topraklarında devam eden savaşa daha fazla katkıda bulunmak istemiyoruz. Ülkemizin bu kirli emperyalist savaştan kurtarılması gerekir. Yurtdışında Yunan askeri yok, ülkemizi terk edecek savaş malzemesi yok. Barış bunu gerektirir, halkların dostluğu bunu gerektirir. Halkların savaşın acılarından ve kapitalist barbarlığın zulmünden kesin olarak kurtulması için aynı anti-emperyalist yolda devam edeceğiz " dedi.

 

 

DEDEAĞAÇ’TA ABD ÜSSÜNÜN KURULMASINDAN TÜRKİYE’NİN RAHATSIZLIĞINI GÖRMÜYORMUSUNUZ

Komünist Partisi  Doğu Makedonya ve Trakya Sekreteri Dionys Kladis “Dedeağaç'ta Amerikan üssünün kurulmasından Türk hükümetinin rahatsız olduğunu görmüyor musunuz? Türk hükümetine Dedeağaç üssünün Türkiye'yi ilgilendirmediğine dair güvence veren tüm o Amerikalı yetkililere inanıyormusunuz? Bu Amerikan güvenceleri Türk saldırganlığını önlüyor mu yoksa güçlendiriyor mu? Avrupa'ya gelmeye karar verdiği 300.000 askerin barış getirmeyeceğini, sadece ateşe benzin dökmeye benzeyeceğini görmüyormusunuz” ifadelerini kullandı..

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI