Bugun...



Bodrumlu mimar mühendisler isyanda: Boşuna mı okuduk? Mimar mühendisler garsonluk ve tezgahtarlık ek işleri yapıyor

Bodrum’daki mimar mühendisler ve şehir plancıları “Boşunamı okuduk” başlığı altında ortak basın açıklaması yaptı. TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu Sözcüsü Mustafa Erdoğan Bodrum da 3500'e yakın üyemizin çoğu kira ve yaşam zorlukları, işsizlik nedeniyle kendi işlerini yapamamaktadır. Meslekleri dışında işlerde çalışmak zorunda kalmaktadırlar. Garsonluk ve tezgahtarlık yapan meslektaşlarımız var.” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 20-09-2023 11:29

Bodrumlu mimar mühendisler isyanda: Boşuna mı okuduk? Mimar mühendisler garsonluk ve tezgahtarlık ek işleri yapıyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaklaşık 130 mimar, mühendis ve şehir plancısı “Boşunamı Okuduk” isimli eylem ve basın açıklaması için bir araya geldi.

BOŞUNAMI OKUDUK?

TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu Sözcüsü Mustafa Erdoğan basın açıklaması yaparak Bodrum’da yaşayan mimar, mühendis ve şehir plancılarının yaşam şartlarının gittikçe ağırlaştığını ve mesleklerini yapamaz hale geldiğini belirterek “Bugün mühendis, mimar ve şehir plancılarının dayanışma günü. 

Maalesef dayanışma günümüze, coşkulu kutlamalar yerine, yaşadığımız büyük sorunlar damga vuruyor.İçerisinde bulunduğumuz mesleki, ekonomik ve toplumsal koşullar bizlere “boşuna mı okuduk” sorusunu sorduruyor” ifadelerini kullandı

 

MİMAR VE MÜHENDİSLER ASGARİ ÜCRET İLE ÇALIŞIYOR

Erdoğan açıklamasında ” Mühendis, mimar ve plancılarının büyük çoğunluğu asgari ücrete çalışıyor. İş bulamayanlar, meslek dışı alanlarda garsonluk, tezgâhtarlık gibi işlerde çalışmaya mecbur kalıyor. Staj sorunu nedeniyle işe girişlerde ve tecrübe süreçlerinde daha yolun başında çalışma hayatı tıkanıyor.

Bodrum da 3500'e yakın üyemizin çoğu kira ve yaşam zorlukları, işsizlik nedeniyle kendi işlerini yapamamaktadır. Meslekleri dışında işlerde çalışmak zorunda kalmaktadırlar. Şantiyelerde günde 10 saat 7 gün izin kullanmadan fazla çalışmanın, karşılığını almadan kölelik koşullarında çalıştırılmaktayız. İnşaat sezonu bitiminde de işsiz kalmaktayız. Bunun için “Boşuna mı okuduk?” diyoruz.

Bodrum'da bugüne kadar TMMOB  üyesi mimar mühendis ve şehir plancıları, Akbelen de Limak’a, Gökburun - Cennet koy da Cengiz İnşaat’a, ANTHAVEN da Ant İnşaat’a, Yahşi kargı da Külliyeye, Tuzla da Ağaoğlu’na, Torba Usuluk ta VOGUE Otel’e karşı, en son Sazköy de dayatılan eko turizm projesine karşı  hukuk mücadelesini devam ettiriyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 

Erdoğan açıklamasının sonunda ise “Mesleğimiz için böyle önemli bir günde hep birlikte, kararlı bir adım daha atarak öne çıkıyoruz ve tüm meslektaşlarımıza, emekçi halkımıza bir çağrıda bulunuyoruz. Gelin, haklarımız ve geleceğimiz için mücadelemizi büyütelim. Nasıl ki bu ülke kurulurken meslektaşlarımız oradaydı, bugün de Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına girerken, bir asır boyunca yaptıklarımızı sürdürmeye, aklın ve bilimin öğrettikleriyle ilerlemeye devam etme kararlılığındayız. Çünkü bizim meslek alanımız, toplumun ortak yaşamının üretimini ve devamlılığını sağlamaktadır.

Bizler, mesleğimizi bilimden, üretimden ve toplumdan yana kullanan bir mücadele geleneğinin sürdürücüsüyüz. Bu anlayışla TMMOB’nin bilim ve tekniği esas alan, kamu yararını savunan, eşitlik, özgürlük ve demokrasiden yana tavrını korumaya devam edeceğiz” diyerek konuşmasını üyelerin alkışları arasında tamamladı.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI