Bugun...



Bodrumlu kadınlar Aysel Tuğluk’a barış ve özgürlük kartları gönderdi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Merkez Postane önüne gelen Bodrumlu Kadınlar Grubu halen cezaevinde bulunan Aysel Tuğluk’a barış ve özgürlük kartları gönderip basın açıklaması yaptı. Kadınlar Aysel Tuğluk’un tedavi olmasının sağlanmasını talep ettiler.

facebook-paylas
Güncelleme: 27-01-2022 15:24:05 Tarih: 27-01-2022 15:17

Bodrumlu kadınlar Aysel Tuğluk’a barış ve özgürlük kartları gönderdi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrumlu Kadınlar Grubu Platformu’na üye 20 kadın öğle saatlerinde Merkez Postane önüne gelerek halen Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Milletvekili Aysel Tuğluk’a barış ve özgürlük kartları ile mesaj gönderdi.

 

TUĞLUK ANNESİNİN CENAZESİNE KATILAMADI

Grup adına açıklama yapan Zeynep Akıncı şunları söyledi. “Bugün, Bodrumlu Kadınlar olarak, hemcinsimiz Aysel Tuğluk’a destek amaçlı kart eylemimizi gerçekleştirmek için buradayız. A.Tuğluk, 2016 yılından beri Kocaeli Kandıra F tipi cezaevinde mahpus.

Tutuklandıktan 1,5 yıl sonra annesi Ankara’da vefat etti. A.Tuğluk özel izinle annesinin cenazesine gitti. Ancak, İncek mezarlığına gömülen Hatun Tuğluk’un cenazesi “ buraya gömdürmeyiz, gömseniz de çıkartır, parçalarız” diyen taşlı, sopalı bir grubun saldırısı üzerine gömüldüğü yerden çıkarıldı ve cenaze, daha sonra, Tunceli’ye götürüldü. Sadece 48 saat izni olan A. Tuğluk Tunceli’ye gidemedi ve annesinin defnedilmesine katılamadı” ifadelerini kullandı.

 

 

TEDAVİ OLMASININ SAĞLANMASINI TALEP EDİYORUZ

Akıncı açıklamasının devamında ise bu olaydan sonra Tuğluk’un hafıza kaybı yaşadığını belirterek “Bugün ise ileri safhada demans hastalığıyla karşı karşıya. Yetkili yerel sağlık kurumları da A. Tuğluk’un cezaevinde yaşamını sürdüremeyeceği yönünde, oy birliğiyle, aylar evvel görüş bildirdiler. Ancak, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun karşıt raporu nedeniyle tutsaklığı sürüyor. Oysa cezaevi koşullarında iyileşmesi olanaklı değil ve sağlığı geriye dönülemez biçimde kötüye gidiyor. Dolayısıyla, biz kadınlar, farklı il ve ilçelerde eylemlerimizi kararlılıkla ve hep beraber devam ettiriyor ve #AyselİçinGeçOlmadan diyor ve serbest bırakılarak tedavi olmasının sağlanmasını talep ediyoruz. İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun ve Adalet Bakanlığı’nın A. Tuğluk ve diğer hasta mahpuslar konusunda alacakları kararların “ ADİL”, hukuka ve insan haklarına uygun olması en temel gereksinimdir. Onlarca ülkeden binlerce imzayla desteklenen bu talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Akıncı’nın açıklamasının ardından kadınlar PTT’ye girerek kartlarını gönderdiler.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI