Bugun...



Bodrum Sol Parti “Bodrum’u yağmalamaya talan etmeye doymadılar, size mi kaldı çekirgeler sürüsüne ruhsat vermek”

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Sol Parti ilçe örgütü bugün yaptığı açıklamada Bodrum’da ormanların ve cennet koyların yağmalanmasına sert tepki gösterdi. Yapılan açıklamada “Bodrum, on yıllardır onca çabamıza karşın rantçı, talancı, doğa ve emek düşmanı çetelerce yok ediliyor. Beşli çete şimdide Bodrum'un neresine ne koyacaklarının planlarını uygulama peşinde. Sizemi kaldı çekirgeler sürüsüne ruhsat vermek “ denildi.

facebook-paylas
Tarih: 28-12-2022 12:57

Bodrum Sol Parti “Bodrum’u yağmalamaya talan etmeye doymadılar, size mi kaldı çekirgeler sürüsüne ruhsat vermek”

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Sol Parti İlçe Yönetim Kurulu üyesi turistik ilçenin ormanları, hazine arazileri ve koylarının yağmalanmasına yönelik sert bir açıklama yaptı.

 

BEŞLİ ÇETE ŞİMDİDE BODRUM’UN PEŞİNDE

Yapılan açıklamada son günlerde Bodrum Cennetkoy’da Cengiz Holding’e verilen ruhsatın şaibeli olduğu belirtilerek “Bodrum, on yıllardır onca çabamıza karşın rantçı, talancı, doğa ve emek düşmanı çetelerce yok ediliyor. Doymadılar. Yarımadanın nefes alacağımız ne kadar yeşil kalmış alanı varsa betonlamak için hava araçlarıyla tespit peşindeler. Beşli çete şimdide Bodrum'un neresine ne koyacaklarının planlarını uygulama peşinde. Mahkeme, kararlarını, hukuku tanımayan yok ettikleri tarihi eserlerin başka yerden getirildiğini söyleyecek kadar aymazlık içindeki bu Bodrum düşmanları karşısında yerel yöneticilerimiz ne yapıyor?” denildi.

 

SİZEMİ KALDI ÇEKİRGELER SÜRÜSÜNE RUHSAT VERMEK

Açıklamanın devamında ise  “Akyarlar Mahallesi’nde Anthaven'e iskan ruhsatı veriyorsunuz, soruyoruz. Hukuki, elimizden bir şey gelmiyor diyorsunuz. Cennetkoy Gökburun cennetine koştura koştura 4 günde inşaat ruhsatı veriyorsunuz. Soruyoruz. Hukuki, analarının ak sütü gibi hakları diyorsunuz. Size mi kaldı çekirgeler sürüsüne ruhsat vermek.Yüreklice direnseydiniz ruhsatı vermeseydiniz. Ruhsatı Çevre Bakanlığından alsalardı. Bizde Bodrum Halkıyla birlikte arkanızda dururduk. Şimdi talancı çeteler ''Siz karşı çıktınız . Biz Kılıçdaroğlu'na rağmen CHP'li Belediye den ruhsat aldık''diyorlar. Bu vebalin altından kalkamazsınız. Yol yakınken bunlarla iş birliğinden geri dönün. ÖDP ve Sol partili devrimciler, dünden bugüne Bodrum'un doğasını koruyan,toprağına sahip çıkan yerel halkın yanında oldu. Karaova'da, Kurudere'de, Mumcular'da madencileri topraklarından attığında devrimciler, köylülerinin yanındaydı. Onlarla birlikte dövüştü. Kesire Burnunda binlerce dönüm arazi Orhan Aslıtürk'e peşkeş çekilirken fiili ve hukuki mücadelesi ile  Türkbükü ve Gölköy köylülerinin devrimciler yanındaydı” ifadeleri kullanıldı.

 

BODRUM’UN HER KARIŞ TOPRAĞINI SAVUNACAĞIZ

Açıklamanın sonda ise  Bodrum Sol Parti İlçe Örgütü’nün Bodrum’un her karış toprağını savunmak için mücadele edeceği belirtilerek “Goca Bodrum'lular neredesiniz? Kahvaltılardan başınızı kaldırın. Yarın çocukluğunuzdan elimizde ne Bodrum mandalinası nede zeytin kalacak. Yiyecek betondan başka bişey bulamayacaksınız. Bizlere bu doğa atalarımızdan miras değil, çocuklarımızın emanetidir. Bodrum'da talancılar değil doğa kazanacak.

 

                                                          




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI