Bugun...



Bodrum’da bayram ve yaz tatili nedeniyle koylar yat ve teknelerle doldu, ciddi uyarı geldi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bayram tatili nedeniyle kenet hem karadan hem denizden akın oluştu. Bodrum’un cennet koylarında tekne bağlayacak yer kalmazken, bu kadar tekne yoğunluğunu deniz trafiğinin kaldıramayacağını belirten kaptan ve Bodrum Kent Konseyi Başkan Arif Yılmaz “Acil olarak ciddi önlem alınmalı, denetimler arttırılmalı ve sınırlama getirilmeli, aksi takdirde serseri mayın gibi dolaşan jet ski ve sürat tekneleri faciaya yol açabilir” diyerek uyarılarda bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 29-06-2023 10:22

Bodrum’da  bayram ve yaz tatili nedeniyle koylar yat ve teknelerle doldu, ciddi uyarı geldi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bayram tatili nedeniyle kente hem karadan hem denizden akın oluştu. Bodrum’un cennet koylarında tekne bağlayacak yer kalmadı.

 

CENNET KOYLAR YATLARLA DOLDU, BAĞLAYACAK YER KALMADI

Bodrum cenent koylarından Torba, Demir, Cennetkoy, Göltürkbükü Adaboğazı , Tavcşan Burnu, Kissebükü , Orak Adası, Yalıkavak’ta koyları 10 metreden 140 metreey kadr tekne ve ultra yatlar doldurdu.

Yatlardan indirilen jet ski ve sürat tekneleri ise serseri mayın gibi koylarda dolaşmaya başlayınca ciddi uyarılar geldi.

Bodrum Kent Konseyi ve  Bodrum Cankurtarma ve Su Sporları Derneği Başkanı kaptan  Arif Yılmaz da, "Yasalara göre sadece 14-16 yaşındaki çocuklar, velilerin onaylaması halinde amatör denizci ehliyeti alabilir. Ancak, bu ehliyeti alsalar bile 7 beygir gücü üzerindeki tekneleri kullanamazlar. Bu ehliyet sadece çok yavaş hareket eden botlar için geçerlidir, oysaki görüyoruz ki çocukların altına 150 beygirlik güçleri ve tecrübeleri ile idare edemeyecekleri botları veriyorlar. anne babalar belki bir anlık çocuklarını mutlu etmek için bunu yapıyor olabilirler ama hem çocuklarının hemde başkalarının hayatlarınıda tehlikeye atıyorlar, . 30-150  beygir gücündeki, dev makinelere sahip sürat teknelerini kullandırmanın  şakası yok. Bunlar çocuk, kendilerini bekleyen tehlikenin farkında bile değiller. Kaptanlar belki yat sahiplerine şirinlik yapmak için böyle bir yola gidiyorlar ama yarın olabilecek bir faciada onları kimse kurtaramaz. Bu tür davranışları yapanları görenlerin acil olarak Sahil Güvenliğe ihbarda bulunmalarını istiyoruz. Çünkü bu kişiler, sadece çocuklarının değil başkalarının da hayatını tehlikeye atıyorlar. Acil olarak ciddi önlem alınmalı, denetimler arttırılmalı ve sınırlama getirilmeli, aksi takdirde serseri mayın gibi dolaşan jet ski ve sürat tekneleri faciaya yol açabilir " dedi.

 

KOYLAR BU YÜKÜ KALDIRMAZ

 Evli ve iki çocuk babası 45 yıllık kaptan Ali Kemal Demirci “Şuanda sadece en fazla 10 teknenin bulunması gereken koylarda sayı 60-70’i aştı. Bu koylar bu yükü kaldırmaz,. Geldiği andan itibaren 3 ay yerinden oynamayan yatlar var. Bu yatların sintineleri ne oluyor, nereye gidiyor. Ayrıca koylardaki tekne trafiği ölümcül hale geldi her an bir facia olacak deyi korkuyoruz, koylarda tekne bağlamlar kesinlikle sınırlama getirilmeli aksi takdirde facia kaçınılmaz olur” diye konuştu.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI