Bugun...



Bodrum Çağdaş Sanat Fuarı açılıyor

Bodrum ilçesinde düzenlenecek olan Bodrum Çağdaş Sanat Fuarı Türkiye’nin önde gelen sanat galerindeki onlarca eseri ve eserlerin sahipleri sanatçıları bir araya getirecek. Devlet Tiyatrosu Opera ve Bale Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV) Başkanı Tamer Levent “Dünya turizminde bir marka olarak tanına Bodrum’un sanat alanında da dünyanın sayılı merkezlerinden biri haline gelmemesi için hiçbir neden yok, çünkü zaten binlerce yıldır bu topraklarda sanat vardı” diye konuştu.

facebook-paylas
Güncelleme: 22-08-2022 20:18:04 Tarih: 19-08-2022 14:40

Bodrum Çağdaş Sanat Fuarı açılıyor

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Herodot Kültür Merkezi’nde  23- 28 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan  Bodrum Çağdaş Sanat Fuarı’nın basın toplantısı Lvzz Otel’de yapıldı. Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras, TOBAV Başkanı   Tamer Levent, Seramik Sanatçısı Meral Öztürk, sanat eleştirmeni ve yazar Kıymet Giray ve fuar organizatörü Zeynep Göztepe'nin  katıldığı basın toplantısında fuar ile ilgili bilgiler verildi.

 

40 GALERİ VE 600 SANATÇININ ESERLERİ YER ALACAK

Türkiye ve dünyanın önemli sanat kentlerinde yer alan 40 galerinin eserleri ile Türkiye’den 500 ve diğer ülkelerden 100 sanatçının katılacağı ve ünlü piyanist Kerem Görsev’in vereceği piyano resitali ile açılacak olan Bodrum Çağdaş Sanat Fuarı’nın dünyada bir marka haline gelmesi için çalışıldığı belirtildi.

 

BODRUM VAROLDUĞUNDAN BERİ SANAT VAR

Sanat eleştirmeni ve yazar Kıymet Giray ise “Bodrum var olduğundan beri sanat ile yoğrulmuş bir kent, sanatçıya kucağını açmış sanatçılarla bir olmaktan hoşlanan bir kent. 21. Yüzyılda turizm alanında damgasını vuran bu güzel ilçeyi sanat ve kültürden uzakta tutmak mümkün değil. Bu nedenle ilki düzenlenen sanat fuarının önümüzdeki yıllarda çok daha fazla yol kat edeceğine inanıyorum” dedi.

 

Tamer Levent

 

Bodrum’un dünyada zaten tanına bir turizm markası olduğunu belirten TOBAV Başkanı Tamer Levent ise 2Ancak dünyada turizm ve tarihini bir arada sunan ülkeler aslında asla sanattan vazgeçmiyorlar.  Dünyada artık her türlü festivalde çeşitli sanat etkinlikleri de mutlaka yer alıyor. Çünkü artık dünyada neyin doğru neyin yanlış olduğunu sanatın düşünsel gücü ile belirleyebiliyoruz. Çünkü düşünülerek yapılan her sanat eseri o düşünceyi bir yerde ölümsüz hale getiriyor. Bu ölümsüz eserleri bir araya getirip sanatseverler ve toplum ile buluşturarak dünyaya bu kaos ortamında çok daha iyimser ve objektif mesajlar vermemize neden oluyor. Örneğin önümüzdeki yıllarda bir ay sürecek uluslar arası bir film festivalinin ilçemize katacağı değer gerçekten çok önemli. Sanatın insanlık için ve insanlığın yoğrulması için önemli olduğunu unutmamalıyız. Bodrum sanat fuarları, çalıştayları ve festivalleri çok uygun bir destinasyon, turizmde adını duyuran Bodrum’un bu tür sanat etkinlikleri ile adını duyurmaya başlayacağından hiç şüphemiz yok, biz sanatçılarda elimizden gelen desteği vereceğiz. Sanat zaten binlerce yıldır Bodrum’da vardı” dedi.

 

 

SANAT İÇİN HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise “Bir kente istediğimiz kadar büyük binalar, köhrüler vs. yapalım sanatın eksik olduğu kentte hiçbirşey yok demektir. Sanatı insanlara benimsettiğimiz zaman özgür, modern ve çağdaş  bireyler yetiştirdiğimizi anlıyoruz. Sanat ülkenin politik ortamı içerisinde son 20 yılda göz ardı edilmiş olabilir ama etkisinin azaldığı söylenemez. Sanata vereceğimiz her türlü destek ile çocuklarımızın geleceği garanti altında olacaktır. Cumhuriyet döneminin en önemli ve en büyük sanatçıları mutlaka Bodrum’a gelmiş ve iz bırakmışlardır.Gümüşlük müzik festivali ve benzer sanat etkinlikleri fuarlar hem sanatçıları tanıma hemde çocuklarımızın onlarla atölye çalışması yapma fırsatı açısından çok önemli. Bu nedenle değerli sanatçılarımızın bize ve topluma önderlik etmelerinden ve onlarla birlikte olmaktan mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Basın toplantısı gazetecilerin soruları ile sona erdi.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI