Bugun...



Bodrum’a sezonun ilk turistleri Moskova’dan geldi

Muğla’nın Bodrum ilçesine sezonun ilk turistleri bugün öğle saatlerinde Moskova’dan geldi. Milas Bodrum Havalimanı’na inen 233 Rus turist ardından konaklayacakları Bodrum’daki otellere hareket etti.

facebook-paylas
Tarih: 11-04-2021 18:58

Bodrum’a sezonun ilk turistleri Moskova’dan geldi

Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı (BODER) Halil Özyurt   yaptığı açıklamada “Bu yıl turizm geçen yıldan daha iyi olacak. Geçen yıl tesislerimizin yüzde 50 sini açabilmiştik bu yıl bu oran yüzde 80 lere ulaşır. Sezonu bugün Rus turistler ile açmamız sevindirici, açık olan otellerimizde tüm pandemi tedbirleri alındı” dedi.

Muğla’nın Bodrum ilçesine sezonun ilk turistleri bugün Rusya’nın Moskova kentinden Azur Air Havayolları’na ait uçak ile Bodrum’a geldi. Saat 13.03’te Milas Bodrum Havalimanı’na gelen 233 Rus turist Milas Bodrum Havalimanları’nda pandemi kurallarına uygun olarak karşılandı.

 

 

HERŞEYE KISITLAMA GETİRİLİRSE YAŞAM DURUR O DAHADA KÖTÜ

 

Moskova yakınlarındaki bir kabada öğretmenlik yapan evli ve bir çocuk annesi Olga Koveşanko (35) “Daha önceki yıllardada Bodrum ve Antalya’da tatil yaptım. Bu bölgeyi çok seviyoruz. Pandemi elbette herkesi tedirgin etti, ancak Türkiye’deki önlemlerin yeterli olduğunu bildiğimiz için ailemle birlikte tatile geldik. Eylül ayında yine geleceğiz. Salgına rağmen insanlar gerekli önlem ve tedbirlerini alırlarsa neden tatil yapmasınlar. Herşeye kısıtlama getirilirse yaşam durur, o daha da kötü” diye konuştu. Turistler daha sonra tur otobüsleri ile Bodrum’da konaklayacakları ve yaklaşık iki hafta tatil yapacakları otellere hareket ettiler.

 

 

SEZONU RUS TURİSTLER İLE AÇMAMIZ SEVİNDİRİCİ

 

Bodrum turistik İşletmeciler ve Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada “Salgın sadece Türkiye’de değil dünyanın turizm ile ilgili tüm önde gelen ülkelerinde etkili oldu. Profesyonel bir turizmci olan Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un turizm sektöründe alınmasını sağladığı tedbirlerle bugün Moskova’dan lik turist kafilesinin Bodrum’a gelmesini sağladık. Geçtiğimiz yıl Rusya’dan Türkiye’ye gelen 1,5 milyon Rus turist arasında sadece 430 turistte rahatsızlık görülmüştü, bu çok büyük bir oran değil” diye konuştu.

 

TURİZM BU SEZONU GEÇEN YILDAN DAHA İYİ OLACAK

 

Artan vakalara rağmen alınan önlemler sayesinde Haziran ayından itibaren iç ve dış turizmde hareketliliğin başlayacağına inandığını belirten Özyurt “Geçen yıl turizmci çok kötü bir sezon geçirdi. Bodrum’daki otellerin yüzde 50’si açıktı., Bu yıl ise Haziran ayından itibaren açık olan otel sayısının yüzde 80’lere ulaşmasını bekliyoruz, bu yıl turizm geçen yıla oranla daha iyi olacak” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Moskova ve Ukrayna’nın Kiev kentlerinden 18 Nisan tarihinden itibaren Bodrum7a her gün bir uçağın ineceği belirtildi.

 

 



HABER VİDEOSU





Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI