Bugun...



Bayram tatili komşuya yaradı, Türk turistler adalara akın etti

9 Günlük bayram tatili için yatlar ve feribotlarla Muğla’ya yakın Yunanistan adalarına giden Türk Turistler Yunanistan esnafını memnun etti. Sömbeki (Simi) Belediye Başkanı “Bayramda yatlar ve feribotlarla akın akın adamıza geliyorlar, limanda yer kalmadı. Ülkelerin dostluğu ancak hayır getirir. Bu yıl adalara elen Türk sayısında rekor artış bekliyoruz” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 28-06-2023 11:59

Bayram tatili komşuya yaradı, Türk turistler adalara akın etti

9 Günlük bayram tatilinde Muğla’nın Bodrum, Marmaris, Fethiye ilçelerinden yüzlerce yat ve feribotlarla yaklaşık 16 bin kişi komşu Yunanistan adalarına gitti.

BODRUM’DAN 10 BİN KİŞİ ADALARA GİTTİ

Bodrum Sea Line Feribot İşletmesi Müdürü Enver Uzala 9 günlük bayram tatili nedeniyle Bodrum ile İstanköy (Kos) ve Kilimli (Kalimnos) adalarına ek seferler konulduğunu belirterek “ Bodrum ve Turgutreis’ten 9 yerli feribot ile 2 Yunan feribotu adalara bayram süresince ek seferler koyduk. Ayrıca Bodrum –Datça ,Datça -Bodrum arası feribot seferlerin arttırdık. Şimdiden Yunan adalarına giden turist sayıs on bini aştı, Bodrum İstanköy arası feribot ücreti 30 Euro “ dedi.

 

 

Bodrum’a komşu Leros, Kilimli (Kalimnos), İstanköy (Kos) ile Datça’nın karşısındaki Sömbeki (Simi) ve Marmaris’e yakın Rodos Adası’na giden binlerce yerli turist esnafı ihya etti. Adaların liman ve marinalarında doluluk oranları yüzde 100’ü aştı.

 

 

ADALARA GİDEN TURİST SAYISINDA REKOR BEKLENİYOR

Türkiye’den giden yüzlerce yatın Sömbeki limanı ve koylarına demirlediğini anlatan Belediye Başkanı Lefteris Papakalodoukas “Türkiye’deki üzücü depremin ardından başlayan ve gelişen dostluk ilişkileri bu bayramda daha da canlandı. Komşumuzdan r hafta başından beri akın akın adalarımıza geliyorlar, Adamızda yer kalmadı. Zaten Sömbeki Türk turistler tarafından her zaman tercih edilen bir yer oldu. Şu anda limanda onlarca süper yat var. Geçen yıla oranla bu yıl Türkiye’den daha çok turist bekliyoruz. Turizm acentelerinden belediye olarak edindiğimiz bilgilere göre özellikle bu hafta sonu için komşudan gelen turist sayısında rekor kırılacak. İki halkın kucaklaşması, yakınlaşması hem Yunanistan'a hem de Türkiye'ye ancak hayır getirebilir."

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI