Bugun...



BAYK Dragon Sonbahar Serisi 3. Ayak yarışları tamamlandı

Türk Dragon Birliği ve BAYK’ın birlikte organize ettiği Dragon Sonbahar Serisi 3. Ayak yarışları 12-13 Kasım tarihlerinde Milta Bodrum Marina’nın ev sahipliğinde tamamlandı. 8 ekibin katıldığı üçüncü ayakta hafif rüzgar etkisini gösterdi. İlk gün 3, ikinci gün ise tek yarışın yapılabildiği hafta sonunda TUR 50 – Borga birinci, TUR 54 - Akmetal ikinci, TUR 49 Champagne ekibi ise üçüncü oldu

facebook-paylas
Tarih: 15-11-2022 19:05

BAYK Dragon Sonbahar Serisi 3. Ayak yarışları tamamlandı

 

Serinin üçüncü ayağında Ali Nasman’ın Başhakem olduğu komiteye Aslı Göktan da Başhakem Yardımcısı olarak katıldı. Milta Bodrum Marina Fener Club’da Ali Nasman’ın yaptığı dümenci toplantısı ile serinin ilk günü başladı. Toplantının ardından ekipler saat 12.00’de planlanan ilk yarış startı için denize çıktılar ancak rüzgar 14.00 sularında geldi. Rüzgarın oturması ile birlikte verilen ilk startın ardından 130-150 derecelerde stabil esen rüzgarda peş peşe üç yarış yapıldı. Bodrum koy içinde kurulan parkurda ilk yarışın startı 6 knot rüzgarda verildi. İlk yarışın hemen ardından yapılan ikinci yarışta rüzgar 8 knot ve son yarışta ise 10 knot hızlara kadar çıktı. Ekipler haftanın ilk gününü 40’ar dakika süren iki turlu orsa-pupa şamandıra rotasında 3 yarış yaparak tamamladı. Günün sonunda TUR 50 - Borga, TUR 49 - Champagne ve TUR 54 - Akmetal ekipleri ilk üç sırada yer aldı.

 

 

Haftanın ikinci gününde de rüzgar hafifti. Hakem komitesi bir süre rüzgarın artması ve oturmasını bekledikten sonra 230-240 derecelerden gelen rüzgarla birlikte parkuru yine Bodrum koy içinde kurdu. İki turlu orsa-pupa rotalı yarışta bacak uzunluğu bu yarışta 0.9 mil mesafeye atıldı. Ortalama 6 knot hızlarda ilk yarışın startı verildi. Ancak rüzgar hızının ilk turun sonuna doğru hafiflemesiyle birlikte yönünün de yaklaşık 30 derece kadar değişmesi sebebiyle hakem komitesi rota kısaltması uyguladı. Hakem komitesi ikinci turun orsa bacağında finişleri orsa şamandırası ile hakem botu arasından aldı. İkinci günün sonunda TUR 50 - Borga, TUR 53 - Fresh Gale ve TUR 49 - Akmetal ekipleri ilk üçte yer aldı. Haftanın planlanan son yarışı ise rüzgar koşullarının start zaman limiti içerisinde yeterli olmaması sebebiyle yapılamadı. Hafta sonu 4 yarışla tamamlanmış oldu.

 

 

Bir sonraki ayak 24-27 Kasım tarihlerinde 4 gün sürecek olan Açık Türkiye Şampiyonası ile devam edecek. Gelecek yıl nisan ve mayıs aylarında Bodrum’da yapılacak olan Dragon Turkish Grand Prix Bodrum ve Dragon Dünya Şampiyonası’na seçim niteliğinde olan yarışlarda tüm ayaklar 1.0 puan olurken, Açık Türkiye Şampiyonası’nın yapılacağı 4. Ayakta kat sayı 1,2 puan olacak.




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI