Bugun...



Başbakan Mitsotakis Güney Kıbrıs’tan konuştu: Yunanistan-Türkiye ilişkilerinde orta düzeyde bir iyimserlik var - Önümüzdeki birkaç ay önemli

9. Kıbrıs-Yunanistan-İsrail Üçlü Zirvesi kapsamında Güney Kıbrıs’a giden Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis verdiği ilk demecinde Yunanistan Türkiye ilişkilerinden bahsetti. Mitsotakis “Yunanistan-Türkiye ilişkilerinde orta düzeyde bir iyimserlik var - Önümüzdeki birkaç ay önemli” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 04-09-2023 11:32

Başbakan Mitsotakis Güney Kıbrıs’tan konuştu:  Yunanistan-Türkiye ilişkilerinde orta düzeyde bir iyimserlik var - Önümüzdeki birkaç ay önemli

AKDENİZ’DE EYLÜL EKİM AYLARI ÇOK ÖNEMLİ

9. Kıbrıs-Yunanistan-İsrail Üçlü Zirvesi kapsamında Güney Kıbrıs’a giden Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis Cumhurbaşkanı Christodoulidis tarafından karşılandı. Üçlü zirvede  AB üyesi ülkeler olarak Kıbrıs ve Yunanistan'ın Doğu Akdeniz bölgesinde oynayabileceği rolü gösteren bölgesel ortaklıkların bir parçası olduğunu belirten ve bu konuların masaya yatırılacağını belirten Mitsotakis "Hem Kıbrıs meselesini, hem de Rum-Türk meselesini görüşme fırsatı bulacağız. Eylül ve ekim aylarını olayların  nasıl gelişeceği açısından çok önemli aylar olarak görüyorum. BM Genel Kurulu, yapacağımız toplantılar, Ekim ayı Avrupa Konseyi belirleyici önemdedir ve hem Türk-Yunan hem de Kıbrıs meselelerinde olumlu adımlara yol açacak bu tür gelişmelerin gerçekleşmesi için buradayız” diye konuştu.

 

MEVCUT DURUM KIBRIS’IN GELECEĞİ OLAMAZ

Mitsotakis açıklamasının devamında “Anlaşmazlıkların çözümü, her türlü sorunun çözümü, Kıbrıs sorununun çözümü bizim için birinci derecede önem taşıyor. Mevcut durum Kıbrıs'ın geleceği olamaz. Geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısına da çok açık bir şekilde ilettiğim şey, Kıbrıs sorununun tüm tarafların yararına olacak bir çözümüne yol açmak için mümkün olan en kısa sürede müzakereleri yeniden başlatmaya hazır olduğumuzdur. Coğrafyayı değiştiremeyiz ve tüm komşularımızla, uluslararası hukuk temelinde, tüm bölge halklarına fayda sağlayacak veriler temelinde çalışmak için buradayız."

 

AKDENİZ’DE İSTİKRAR İSTİYORUZ

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis ise Yunanistan, Kıbrıs ve İsrail'in Doğu Akdeniz'de istikrar istediğini belirterek Kıbrıs konusunda Cumhurbaşkanının BM kararları çerçevesinde müzakerelerin yeniden başlatılmasının çok önemli olduğu yönündeki yaklaşımına katıldığını da sözlerine ekledi.

 

ÖNÜMÜZDEKİ BİRKÇ AY TÜRKİYE VE YUNANİSTAN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Mitsotakis açıklamasının sonunda ö nümüzdeki birkaç ay Yunanistan-Türkiye ilişkileri açısından önemli olacağın belirterek  gelişmelere ılımlı bir iyimserlikle baktığını belirtti. Ayrıca önümüzdeki birkaç gün içinde Yunanistan Dışişleri Bakanı'nın Türk mevkidaşı ile görüşmek üzere Türkiye'ye gideceğini söyledi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI