Bugun...



Aysu Türkoğlu Manş Denizi’ni geçmek için İngiltere’ye gitti

Bodrumlu üniversite öğrencisi ve açık su yüzme yarışçısı Aysu Türkoğlu Manş Denizi’ni yüzerek geçmek için hazırlıklarını tamamladı. Bu sabah babası ve kendisine destek verenlerle birlikte basın açıklaması yapan Türkoğlu “Manş Denizi’ni geçen en genç Türk sporcu unvanını almak istiyorum, 42 kilometrelik İngiltere ile Fransa arasını yaklaşık 11 saatte geçerek bir hayalimi de gerçekleştirmiş olacağım” dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 20-07-2022 21:33:25 Tarih: 20-07-2022 11:40

Aysu Türkoğlu Manş Denizi’ni geçmek için İngiltere’ye gitti

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan 21 yaşındaki Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Aysu Türkoğlu, bir Türk sporcu olarak dünyadaki en zorlu parkurlardan biri olan Manş Kanalı’nı geçen en genç Türk yüzücü olarak kendisinin ve Türkiye’nin adını tarihe yazdıracağını söyledi.

 

SON ANTRENMANINI YAPTI

Bugün İngiltere’ye gitmeden önce İçmeler Mahallesi’nde basın açıklaması ve ardından son antrenmanı yapan Türkoğlu’na Etkinlik Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras, 1979 yılında Manş Denizini yüzerek geçerek ilk Türk kadını olan Adanalı Milli Yüzücü  Nesrin Olgun Arslan, Era Yat Kulübü Başkanı Erman Aras, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu ve babası Mustafa Türkoğlu ile birlikte basın açıklaması yaptı.Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu, “Aysu kızımızı bu cesaretinden dolayı tebrik ediyorum. Bu doğaya karşı verilmiş olan bir mücadele. Manş Denizi’ni geçmek, yaklaşık 11 saat yüzmek gerçekten çok ciddi bir iş. Başaracağına yürekten inanıyorum ve bir kadın olarak onunla gurur duyuyorum.” dedi.

 

 

 

6 YAŞINDA SPORA BAŞLADI YÜZLERCE MADALYA VE KUPA ALDI

Yat imalatçısı 58 yaşındaki Mustafa Türkoğlu ile Bodrum Belediyesi çalışanı 54 yaşındaki Yurdagül Türkoğlu’nun kızı olan Aysu Türkoğlu 6 yaşında başladığı yüzme yarışında Türkiye çapında ve uluslar arası yarışmalarda elde ettiği onlarca başarı elde etti. Yüzlerce madalya ve kupa aldı.

 

 

MANŞ DENİZİNİ GEÇEN EN GENÇ KADIN SPORCU OLACAK

Türkoğlu  İngiltere’nin Danver kentinden denize atlayıp yaklaşık 42 kilometre yüzdükten sonra Manş Denizi’ni geçerek Fransa kıyılarında karaya çıkacağını belirterek “Organizasyonu 22-28 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. Performansı sergileyeceğim İngiltere’ye gittiğimde hava şartları ve deniz durumuna göre belli olacak. Her gün 4-6 saat arasında antrenman yaparak bu etkinliğe hazırlandım. Amacım bugüne kadar Manş Denizi’ni geçen en genç Türk kadını unvanını almak ve olanak verildiğinde Türk kadınının elde edebileceği başarıyı göstermek. Bu konuda bana destek olanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu. Türkoğlu basın açıklamasının ardından Milli Yüzücü Nesrin Olgun Arslan ile birlikte Bodrum’da son antrenmanını yaptı.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI