Bugun...



Aras : Hanutçuluk turizmin en büyük düşmanıdır

Bodrum Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 46.sı düzenlenen Turizm Haftası, Bodrum’da da bir dizi etkinlikle kutlanmaya başladı. Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras turizm haftası etkinlikleri kapsamında açıklama yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 16-04-2022 12:15

Aras : Hanutçuluk turizmin en büyük düşmanıdır

Aras  “Turizm Bodrum’un yegâne ve tek başat sektörüdür. Bunun dışındakiler turizmi destekleyici sektörlerdir. Turizm denince akla kültürel bir alışveriş gelir.  Turizm sadece bir otele gelip konaklayıp, yiyip, içip, güneşlenip, gitmek anlamında değildir.  Turizm tamamen kültürel bir alışveriştir. Havaalanından, otogardan, ya da limandan girdiği andan itibaren misafirlerimiz olarak gördüğümüz turistleri başımızın tacı olarak değerlendirmeliyiz. Onları tıpkı bizden biri gibi, kucaklamak zorundayız. Bizim misafirperverliğimiz bunu gerektirir." Dedi.

 

“HANUTÇULUK TURİZMİN EN BÜYÜK DÜŞMANIDIR”

Aras, turizmin en büyük düşmanlarından birinin hanutçuluk olduğunu belirterek, "Özellikle hanutçuluk konusunda rehberler, acenteler bizleri uyarıyorlar. Hanutçuluk, turizmin en büyük düşmanıdır. Turistlerin rahatça mağazaya girerek dolaşmak, iyi ilişkiler kurmak, güler yüz göstermek insanların tekrar tekrar bir destinasyonu ziyaret etmeleri için çok önemli bir faktördür" dedi.

 

 

EĞLENCE SEKTÖRÜNÜN AÇILIŞ KAPANIŞ SAATLERİNDE YENİ DÜZENLEME ÇAĞRISI

Bodrum'un özellikle yaz aylarında 24 saat yaşayan canlı bir kent olduğunu hatırlatan Aras, " Saat 12 meselesini gözden geçirmek zorundayız. Eğlence sektörümüzün yaşaması için belli bir saate kadar kontrollü bir şekilde eğlence sektörünün faaliyetlerini açılış kapanış saatlerine göre sürdürmesi gerekir." ifadelerini kullandı.

 

ARAS: “TURİZM BİR KÜLTÜR ALIŞVERİŞİDİR” 

"Turizm Bodrum’da eğlence, denizcilik, konaklama sektörü ile beraber bir bütündür" diyerek konuşmasına devam eden Aras, "Alışverişiyle, taksicisiyle bir bütündür. Zabıtası ile belediyesi ile bütündür. Biz Bodrum’da turizm yapacaksak hep beraber bu kültürü benimsemek zorundayız. Turizm gerçekten bir kültür alışverişidir." dedi.




Editör: Melis Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI