Bugun...



Akrep Nalan yaşamını yitirdi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan Türk müziğinin usta ismi Akrep Nalan 68 yaşında yaşamını yitirdi. Bu sabaha karşı yaşamını yitiren Akrep Nalan’ın hayatını kaybettiğini belirten hayat arkadaşı Alişan çiçek “ çok üzgünüm ne diyebilirim ki çok sevdiğim değerimi kaybettim, cenazesi ile ilgili henüz bir karar vermedik” diye konuştu.

facebook-paylas
Güncelleme: 04-03-2022 19:30:15 Tarih: 04-03-2022 19:29

Akrep Nalan yaşamını yitirdi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan Türk müziğinini efsane ismi Akrep Nalan lakaplı sanatçı Nalan Açın bugün sabaha karşı tedavi gördüğü bodrum Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Acı haberi  hayat arkadaşı Alişan Çiçek verdi. Çiçek yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz Aralık ayındada solunum yetmezliği ve bağırsak sıkıntıları nedeniyle yaklaşık üç hfta hastanede kalmıştı. Bu sabaha karşıda yaşamını yitirdi, çok sevdiğim bir değerimi kaybettim. Cenaze işlemleri ile ilgili henüz bir karar vermedik” diye konuştu.

 

“İNSAN BÖYLE GÜNLERDE NE KADAR SEVİLDİĞİNİ DAHA İYİ ANLIYOR”

Akrep Nalan, daha önce yaptığı açıklamada sağlık durumuyla ilgili şunları söylemişti:

* İnsanın yaşı biraz ilerleyince bazı sağlık sorunları yaşanıyor. Kilolu olmam nedeniyle damar yolunu bulmakta güçlük çektiler, akciğerlerde su vardı onu aldılar. Tahlillerim yapıldı, serum verilip ilaç tedavisi uygulanıyor. Şimdi kendimi daha iyi hissediyorum.

* Bu arada rahatsızlandığımı duyan benim ve Alişan’ın telefonlarına mesaj yağdırdı. Çok sağ olsunlar insan böyle günlerde ne kadar sevildiğini daha iyi anlıyor. Beni arayan soran, merak eden herkese çok teşekkür ediyorum.

AKREP NALAN:

26 Nisan 1954 tarihinde Vasfi ve Hasibe Açın'ın tek çocuğu olarak Ankara, Yenimahalle'de doğdu.
Ankara Sanatevi'nde tiyatro çalışmaları yaptı. Hamdi Ortadirek isimli müzikli orta oyununda Erol Demiröz, Savaş Yurttaş, Selçuk Uluergüven ve Şener Kökkaya ile aynı sahneyi paylaştı. Tiyatro ile birlikte barmaidlik yapmaya başladı.
"Akrep" lakabını 1978 yılında aldı. Oynadığı at yarışı'nda altılı tutturduğu atın adının "Akrep" olması ve o dönem gazete manşetlerinde gündem olan Nalan Duman'ın lakabı "Akrep Nalan"dan esinlenerek çevresi tarafından yine bu isimle seslenildi. İlerleyen yıllarda bu lakabı sahne adı olarak kullanmaya devam etti.
ilk profesyonel sahne çalışmasını 1980 yılında yaptı.
1991 yılında Vedat Sakman ve Halis Bütünley'in desteğiyle çıkardığı ilk albümü "Dağ Çiçeği" ile meşhur oldu. Daha sonra Selim Atakan'ın desteği ile 1994 yılında "Zil Zurna Sevdalar" başlıklı ikinci albümünü yayınladı. İlk iki albümde yer alan "Fânî Dünya", "Halikarnas", "Karlar Düşer" parçaları ile ses getirdi...
 
Akrep Nalan’ın cenazesinin 5 Mart Cumartesi günü Bodrum merkezindeki Adliye Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Torba Mezarlığı’nda toprağa verileceği bildirildi. 
 

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI