Bugun...



Ak Partili Gökmen, ciddi iddialarla Bodrum Belediyesi’ne sordu: Bu nasıl şeffaflık?

Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen yaptığı yazılı açıklamada “Her fırsatta şeffaf yönetimden bahseden Bodrum Belediye yönetimi bu sözünde ne kadar samimi? Aşağıdaki konuları siz değerli Bodrumlular’a anlatınca belediye yönetiminin şeffaflık konusunda nasıl sınıfta kaldığını görecek” diye konuştu.

facebook-paylas
Güncelleme: 13-01-2021 15:48:34 Tarih: 13-01-2021 15:43

Ak Partili Gökmen, ciddi iddialarla Bodrum Belediyesi’ne sordu: Bu nasıl şeffaflık?

Ak Parti İlçe Başkanı Osman Gökmen bugün yazılı basın açıklaması yaptı.

 

Gökmen açıklamasında şunları söyledi.

 

***Bodrum Belediye Meclisi Şeffaflık Komisyonu, Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı satın alma şefliğinin doğrudan temin yöntemi ile yaptıkları alımları inceleyip, Belediye  meclisine ve kamuoyuna mutlaka açıklama yapması gerekmektedir.

 

BAZI MÜTEAHHİTLERE İŞ VERİLMESİ DİKKATLERDEN KAÇMIYOR

 

***Bodrum Belediyesi yöneticileri belli bazı müteahhitlere resmî veya gayri resmî işler vermesi Bodrum’da dikkatlerden kaçmıyor.

 

***Vatandaşlarımızdan tarafımıza yoğun şekilde iletilen aşağıdaki soruları bilhassa Osman Gürün güdümlü, Kaftancıoğlu kadrolu Başkan yardımcısı Tayfun Yılmaz ve muhasebe müdürü Ahmet Demirel’e soruyoruz

 

1 MİLYON 800 BİN TL. LİK OT BİÇME İŞİ...

 

***2019 yılı Kasım ayında Cebrail Tunç’a ait firmaya Bodrum Yarımadası’nda 1 milyon 800 bin TL’lik ot biçim işi verildiği ve bu iş bittikten sonra bölgelere paylaştırılıp temizlik ve çevre koruma müdürlerinden doğrudan teminlere bölünerek ot biçim işi, 18 doğrudan temin yöntemi ile iş bittikten sonra yaptırıldığı doğru mu?

 

***Peki 2020 yılında aynı bölgelerde ot biçim işi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılmış mıdır?

 

***Ot biçim işiyle ilgili biçilip biçilmediğini kim denetlemiştir ve kaç m2 yer biçilmiştir?

 

***İzmir’in Menemen Belediyesi’nde 20 milyon liralık işi önce yaptıran ama sonra ihale eden CHP’li belediye anlayışının görevden alındığını Bodrum Belediyesi yöneticilerine hatırlatmak bize düşüyor!

***Belediyede önce işler yapılıp sonra doğrudan temin yöntemleri ile fatura edilmesinin ihale kanununa aykırı ve hukuki olmadığını hatırlatıyor ve sorularımıza devam ediyoruz

 

***Tarımsal hizmetler ar-ge tohum merkezi binasını kim yaptı?

 

***Yine Peksimet Mahallesi’nde lavanta tarlası duvarlarını kim yaptı?

 

***Bu işlerle ilgili müdürlüklerin bağlı olduğu Gürün güdümlü Başkan yardımcısı ile yukarıda sorduğumuz işleri yapan kişi arasında nasıl bir bağ vardır?

 

***Çırkan’a yapılan park ile Yokuşbaşı seyir terası ne kadara yapılmıştır? Bağışçı yaptıysa yaptıran kişi tesadüfen mi bu firmayı bulup yaptırdı? Ya da ilgili Başkan yardımcısı mikro milliyetçilik yaparak gayri resmî mi yaptırdı? Bu kişi hangi parkları yapmıştır ve bu işleri hangi yöntemlerle almıştır?

 

***Bu işleri yapan kişi 2019-2020 yıllarında Bodrum Belediyesi’ne ne kadar fatura kesmiştir ve ne kadar ödeme almıştır? Belediyede iş yapan alacaklı firmalar bekletilirken, bu kişiye öncelikli ödeme yapılmış mıdır? Yapılmışsa önceliği nereden gelmektedir?

 

***Zillet ittifakını desteklemek amacıyla Davutoğlu’nun kurmuş olduğu partide söz konusu müteahhit Cebrail Tunç’un bir yakınının ilçe başkanı ve Diyarbakır il kurucusu olduğu doğru mudur?

 

-***Bu kişi şu anda resmî veya gayri resmî hangi belediye işlerini yapmaktadır?

 

***Bu firma sahibi sosyal medya sayfalarında Belediye Başkan yardımcısıyla resim paylaşıyor. Muğla’dan gelen Başkan yardımcısı ve kardeşi ile paylaştığı resimler sadece bizi mi rahatsız ediyor? Belediye yöneticileri bu konuda ne düşünüyor? Ayrıca bu fotoğrafların paylaşılması neyi gösteriyor?

 

***Sizin özellikle Bodrum Belediyesi’nde görevlendirilme sebebiniz nedir?

 

***Değerli hemşehrilerimiz, yukarıda bahsettiğimiz konular gerçekten çok önemli ve mutlaka cevaplanması gereken sorular. Her fırsatta şeffaflıktan bahseden CHPli Bodrum Belediye yöneticilerinden Bodrum Halkı adına acil cevap bekliyoruz. AK Parti Bodrum İlçe Başkanlığı olarak bu konu ve yine aynı şekilde Bodrumlular üzerinden yapılan farklı planların sonuna kadar takipçisi olacağımızı da belirtiriz.

ÖNEMLİ NOT: Bodrum Belediyesi'nden konu ile ilgili yazılı açıklama gelirse aynen yayınlayacağız.




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI