Bugun...



ABD uçak gemisi, Yunanistan hava kuvvetleri ve donanması Akdeniz’de ortak tatbikat yaptı

ABD Deniz Kuvvetleri’nin en gelişmiş uçak gemisi USS Gerald R. Ford, Yunanistan Hava Kuvvetleri ve Yunan Donanması ile birlikte eğitim tatbikatı gerçekleştirdi.

facebook-paylas
Tarih: 31-07-2023 09:24

ABD uçak gemisi, Yunanistan hava kuvvetleri ve donanması Akdeniz’de ortak tatbikat yaptı

ABD Deniz Kuvvetleri’nin en gelişmiş uçak gemisi USS Gerald R. Ford (CVN 78) mürettebatıyla birlikte önce Girit adasındaki SUDA askeri üssüne geldi ve sonra da Pire’ye gelerek limanın açıklarına demirledi.

Pire Limanı, geminin ABD Deniz Kuvvetleri Avrupa (NAVEUR) harekat alanındaki seferinin üçüncü durağı ve ABD ile Yunanistan arasındaki güçlü ortaklığı güçlendirme fırsatı olarak değerlendiriliyor.

Önce Girit’e gelen gemide bulunan F-18 savaş uçakları, Yunanistan hava Kuvvetlerine ait F-16 savaş uçaklarıyla birlikte eğitim tatbikatı gerçekleştirdi.

Buradaki nöbetin ve gerçekleştirilen tatbikatın ardından Girit SUDA deniz üssünden denize açılan USS Gerald R. Ford, rotası boyunca Pire’ye gelişi sırasında Yunan Donanmasına ait Aegeon (F 460) ve Nikiforos Fokas (F 466) fırkateynleri ve Katsonis (S-123) denizaltısı ile birlikte çalışabilirliği geliştirmek ve Akdeniz’de güvenliğe olan bağlılıklarını göstermek üzere bir dizi koordineli tatbikat gerçekleştirdi.

Nükleer güçle çalışan uçak gemisi Gerald R. Ford, 2 Mayıs’ta Norfolk, Virginia’dan ayrıldı ve deniz istikrarı ve güvenliği ile ABD, müttefik ve ortak çıkarlarının savunmasını desteklemek için ortak ve birleşik eğitimler, tatbikatlar ve operasyonlar yürütüyor.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI