Bugun...



3500 yıllık Taş Ocağı’nda İngiliz piyanistlerden "4 El Piyano" konseri

19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali’nde 3500 yıllık Taş Ocağı’nda sahne alan İngiliz Murray McLachlan & Kathryn Page piyano konseriyle sanatseverleri hayran bıraktı.

facebook-paylas
Güncelleme: 03-08-2022 11:06:23 Tarih: 03-08-2022 11:03

3500 yıllık Taş Ocağı’nda İngiliz piyanistlerden

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük Mahallesi’nde devam eden ve dün akşam 3500 yllık antik Taş Ocağı’nda düzenlenen 19. Uluslar arası Gümüşlük Müzik Festivali’nde İngiliz  Murray McLachlan & Kathryn Page piyano konseriyle sahne aldı. Konseri Devlet sanatçısı ve festivalin danışmanı Gülsin Onay ve Eren levendoğlu ile birlikte yaklaşık 300 sanatsever ilgi ile izledi.

Murray McLachlan ve Kathryn Page, dört el piyano ve solo performanslarıyla Bodrumlu klasik müzikseverden büyük alkış topladı. Dünyanın birçok öne çıkan konser salonunda, önemli şef ve orkestrayla izleyici karşısına çıkan İkili, bu defa günbatımında tarihi taş ocağını dolduran Bodrumlu sanatseverlerin karşısına çıktı. İlçede bulunan yabancı turistler ve  klasik müzikseverlerin de ilgi gösterdiği konserde İngiliz piyanistler, Schubert, Grieg, Chopin, Scriabin ve Gershwin gibi bestecilerin eserlerine yer verdi.

 

 

DÖRT EL PİYANO VE SOLO PERFORMANSLARIYLA HAYRAN BIRAKTILAR


25 resital programı ve 40 konçertodan oluşan bir repertuara sahip, beş kıtada beğeni toplayan, 40’tan fazla albümden oluşan bir diskografiye sahip Murray Mchlachlan ve South Bank, Wigmore Hall gibi salonlarda hem solist hem de oda müziği piyanisti olarak 20’den fazla resital veren Kathryn Page, festival sahnesinde G. Gershwin ve F. Schubert’in dört el piyano için yazılmış yapıtlarına yer verdiler. İkili, sergiledikleri dört el performansıyla, festival izleyicisi tarafından ayakta alkışlandı.

 

Büyük ilgi gören ve beğeni toplayan konserin sonunda bis yapan İngiliz İkili, Antonin Dvorak’tan seslendirdikleri “Slavonic Dance No.2 in e minor Op.72” başlıklı eserle geceyi sonlandırdı.




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI