Bugun...



2400 yıllık mezardaki altın takılar hayranlık uyandırdı,15 mezar daha bulundu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde dün 2400 yıl sonra ilk kez kapağı kaldırılan lahit mezardan çıkarılan kadına ait altın takı, kolye ve yüzük görenleri hayran bıraktı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy takıların fotoğraflarını paylaştı. Lahit mezarın etrafında 15 mezar daha bulunduğu açıklandı.

facebook-paylas
Güncelleme: 06-04-2021 11:39:39 Tarih: 04-04-2021 19:07

2400 yıllık mezardaki altın takılar hayranlık uyandırdı,15 mezar daha bulundu

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Yokuşbaşı Mahallesi Cevat Şakir Caddesi’ndeki bir evin inşaatına ait temel kazısı sırasında bulunan tarihi eserler şok etkisi yarattı.

 

KADINA AİT ALTIN TAKILAR HAYRAN BIRAKTI

 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’unda katıldığı tören ile dün öğle saatlerinde açılışı yapılan ve M.Ö.4. yüzyıla ait Kral Mousolos’un antik kenti Halikarnassos Antek Kenti’ne ait lahit mezarda bulunan bir kadın ve erkeğe ait eserler gün ışığına çıkmaya başladı. Yan yana yatan ve muhtemelen eş oldukları idda edilen kadına ait bulunan altın, kolye, yüzük ve takıların fotoğrafı bugün Mehmet Nuri Ersoy tarafından paylaşıldı. Ersoy paylaşımında “Bodrum'da M.Ö. 4’üncü yüzyıla tarihlenen 15 mezar ve çok sayıda eserle ilgili titizlikle çalışıyoruz. Bölgeyi geçici olarak kapatıyor ve eserleri koruyacak şekilde önlemlerimizi alıyoruz. Eserlerimizi Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesinde sergilemek için çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

 

 

LAHİT MEZARIN ETRAFINDA 15 MEZAR DAHA BULUNDU

 

Lahit mezarın bulunduğu inşaat kazısının olduğu yerde yapılan araştırmalarda 15 adet mezarın daha bulunduğu ancak bu mezarlarda detaylı araştırma,. Kazı ve kurtarma çalışmalarının önümüzdeki günlerde yapılacağı belirtildi. Bulunan mezarların lahit mezarda bulunan ve Halikarnassos Kenti’nin soylu bir ailesine ait olduğu tahmin edilen mezarların etrafındakilerinde aynı aileye ait olabileceği belirtildi.

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI